Travel

8 manieren om de zomer door te komen met weinig geld

6

We know the struggle. Het is vakantie, je hebt zeeën van tijd - zoveel dat je geen benul hebt welke dag het überhaupt is - en je wil allemaal leuke dingen doen, maar je hebt geen groot budget. Hoe kom je nu de zomer door zonder je te vervelen? Maak je geen zorgen, Girlscene vertelt je wat je allemaal kunt doen. Lees snel verder voor alle tips.

Misschien heb je geen baan of misschien kun je niet veel werken als je wel een baan hebt. Niet iedereen heeft de behoefte om fulltime te werken in de zomer en dat betekent dat je heel veel vrije uurtjes hebt. Maar hoe ga je die uren invullen als vriendinnen op vakantie zijn of als je gewoonweg weinig geld te besteden hebt iedere maand? Hierbij acht tips.

1. Maak ijsjes
In de zomer zijn we altijd wel een paar weken gezegend met super lekker weer. Op die dagen is verkoeling meer dan welkom, dus waarom maak je niet zelf je ijsjes in plaats van het te kopen?! Het enige wat je nodig hebt is een ijsjesvorm, limonade en fruit. Je kunt eindeloos variëren met smaken wat het nu juist zo leuk maakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie mango-kiwi? Of aardbei-bosbes? Maak je creaties, zet het even in de vriezer et voilà: je zelfgemaakte ijsjes zijn klaar. Doe hier alvast wat inspiratie op.

2. Bezoek gratis festivals
De zomer staat voor veel mensen in het teken van festivals afstruinen, maar zoals je waarschijnlijk weet kost het gemiddelde kaartje best veel geld. Dus wat doe je? Je bezoekt gratis festivals! Met een beetje hulp van Google vind je zo de leukste gratis festivals bij jou in de buurt. Zijn de festivals bij jou in de buurt niet gratis? Dan kun je via NS vaak een goedkoper treinkaartje regelen. Zo ben je niet meteen een rib uit je lijf kwijt, maar heb je wel een leuk dagje uit.

3. Bak recepten uit de Food-categorie op Girlscene
Wist je dat Girlscene een heel tabje heeft met allemaal lekkere recepten? Onder 'Food' vind je genoeg inspiratie om de zomer door te komen. Van gezonde snacks tot goddelijke pannenkoeken: iedere keukenprinses heeft hier wat aan.

4. Kijk YouTube filmpjes
Als het mooi weer is sporen we je alleen maar aan om naar buiten te gaan, maar op sommige dagen is het weer nu eenmaal wat minder. What to do? Ga YouTube filmpjes kijken! Girlscene heeft inmiddels al meer dan 200 video's opgenomen en daarnaast zijn er nog veel meer andere YouTubers die filmpjes maken waarmee je zo een paar uur zoet bent. Zie hier een lijstje met Nederlandse YouTubers en hier een rijtje met internationale YouTubers.


5. Organiseer een picknick

Hoe leuk is het om samen met vriendinnen een picknick te organiseren?! Omdat je de prijs van het eten kunt verdelen ben je helemaal niet veel geld kwijt, maar geniet je wel van verschillende hapjes. Struin de markt af voor vers en betaalbaar fruit, neem je zelfgemaakte ijsjes mee (en eet ze meteen op) en maak lekkere sapjes om gehydrateerd te blijven. Broodje of wraps erbij... Prima picknick, al vraag je het ons.

6. Verkoop je kleding
Organiseer je eigen garage sale of ga op een rommelmarkt staan om kleding te verkopen die je eigenlijk nooit meer draagt. Zo ben je 1. de hele dag bezig 2. verdien je geld en 3. maak je ruimte in je kast. Dat klinkt als een win-winsituatie!

7. Bezoek musea
Musea worden door sommige mensen onterecht als saai bestempeld. Natuurlijk trekt het ene museum je meer dan een ander, maar Nederland telt nu wel heel veel interessante musea! Bovendien zijn sommigen gratis te bezoeken of mag je voor een paar euro naar binnen op vertoon van je CJP of studentenpas. In dit artikel hebben we alvast leuke musea op een rij gezet.

8. Houd een slaapfeestje in de achtertuin
Trommel vriendinnen of nichtjes op en houd een slaapfeestje in de achtertuin. Begin met een tuinfeest en zet vervolgens jullie kamp op (vergeet de lampjes niet!) om 's avonds te slapen. Gezelligheid gegarandeerd, een goede nachtrust misschien niet. ;-)

Wat zijn jouw tips?

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

6 reacties

 • 2 jaar geleden Erin

  Ik ga gewoon de hele vakantie slapen, heerlijk en het kost ook geen geld!

 • 3 jaar geleden sillyy

  Ik had een paar precies dezelfde dingen in mijn blog 1 week geleden

 • 3 jaar geleden Sneeuwvlokje

  Of je neemt een zomerbaantje, kan ook heel leuk zijn en je kan gelijk andere leuke dingen ernaast doen!

 • 3 jaar geleden Vera

  vooral kleding verkopen doe ik de laatste tijd veel. een leuk zakcentje verdienen, plus een leuk dagje uit met je vriendin of moeder!

 • 3 jaar geleden apple pie

  ik verlang naar al of deze dingen…. maar eerst nog 3 weken hel doorstaan inclusief proefwerkweek ^_^

 • 3 jaar geleden IHeartVS

  Nog een tip: ga een dagje naar het strand! Als je zelf eten meeneemt en een leuk boek, heb je een prima dagje!

 1. 1