News

Zo ziet de omroepster die je op elk NS-station hoort eruit

“Dames en heren, de intercity naar Den Haag Centraal van 10:44 vertrekt van spoor 5A”, klinkt een stem terwijl je op het perron staat te wachten. Iedereen die weleens met de trein is geweest heeft haar stem gehoord. Maar van wie is die stem eigenlijk? Is het een robot of een echte vrouw? Het mysterie is eindelijk ontrafeld, want dít is dus de vrouw achter de bekende NS-stem!

Ze heeft één van de bekendste stemmen van Nederland, maar niemand weet van wie die stem eigenlijk is. De stem van de NS-omroepster is al eens uitgeroepen tot meest irritante stem, omdat veel mensen het associëren met vertragingen. Dat is niet zo gek, want de stem wordt gebruikt voor de negatieve mededelingen die op de perrons worden omgeroepen. 

Maar, van wie is die stem toch? De vrouw achter de NS-omroepster is Tuffie Vos. Geen zorgen, Tuffie zit niet elke dag achter de microfoon om alle boodschappen in te spreken. Dat heeft ze al zeventien jaar (!) geleden gedaan. “Ik heb toen twee dagen lang heel veel woorden ingesproken. Al die verschillende zinsdelen worden achter elkaar gezet door een computer,” vertelt Tuffie. 

Als je iedere dag met de trein gaat dan kun je haar stem waarschijnlijk wel dromen. Nu heb je eindelijk een gezicht bij de stem: 

Vind jij de NS-stem vervelend of juist fijn om te horen?

Bron