Lifestyle

De leukste cadeau ideeën voor Vaderdag

Een leuk idee voor Moederdag is meestal nog wel makkelijk te bedenken, maar dan komt dan staat ineens Vaderdag voor de deur! Wat moet je nu aan je vader geven? Het liefst geef je iets origineels, maar je kunt eigenlijk niks bedenken. Girlscene geeft je in dit artikel de nodige inspiratie, dus kijk mee en scoor het perfecte cadeau!

# Schrijf een gedicht 
Dit klinkt misschien heel afgezaagd, maar hoe bijzonder is het om een gedicht te ontvangen waar jij precies in beschrijft wat je van je vader vindt? Vertel hem waarom hij zo bijzonder is en waarom je zoveel van hem houdt. Ben je niet zo poëtisch ingesteld? Dan kun je natuurlijk ook een mooie brief schrijven.

# Koop een leuk boek
Houdt je vader van lezen? Dan is een boek misschien wel het perfecte cadeau voor hem. De zomervakantie komt eraan en dat is voor veel mensen het geschikte moment om lekker veel boeken te lezen. Zorg wel dat je goed op de hoogte en dat je niet een boek koopt die je vader helemaal niet leuk vindt óf al gelezen heeft.

# Plan een activiteit rondom zijn hobby
Is je vader dol op vliegtuigen spotten? Gaat hij het liefst elk weekend vissen? Of maakt hij graag puzzels? Het maakt niet uit wat zijn hobby is, want Vaderdag is een perfecte dag om eens mee te doen met deze hobby. Plan bijvoorbeeld een dagje vliegtuigspotten op Schiphol. Maak er echt een uitje van en laat zien dat deze dag helemaal in het teken van hem staat.

# Een bier en/of wijnproeverij
Om dit in de budget te houden kun je het beste zelf bier en wijn kopen. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn en je kunt prima zelf een proeverij organiseren. Ben je nog geen 18 jaar? Misschien kan een oudere broer/zus of je moeder het halen. 

# Zorg dat je vader niks hoeft te doen
Maak een ontbijtje voor hem, neem huishoudelijke taken over en maak ‘s avonds het eten klaar. De kans is groot dat je vader normaal gesproken het eten verzorgt ‘s avonds, maar vandaag is dit jouw taak! Als het lekker weer is, is het misschien wel en fantastisch idee om de barbecue aan te zetten. Iets minder lekker weer? Verzorg dan een buffet. Smullen gegarandeerd!

# Een dagje uit
Via Vakantieveilingen kun je vaak voor weinig geld leuke uitjes scoren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een slipcursus? Of een dagje relaxen in een sauna? Er zijn heel veel leuke activiteiten op die zeer geschikt zijn voor Vaderdag. 

# Picnicken
Is het mooi weer? Doe dan uitgebreid boodschappen, neem een grote mand vol met eten en drinken mee en ga samen met je vader picknicken! Quality time met je vader is soms heel fijn en op Vaderdag hoort het er helemaal bij.

# Geef hem een cadeautje
Een geurtje, een tijdschrift, een lekkere fles wijn: er zijn zoveel kleine cadeautjes te bedenken die niet veel geld kosten. Verdiep je een beetje in de interesses van je vader en je kunt vast een leuk en betaalbaar cadeau voor hem bedenken. Het is ook leuk om een cadeautje te combineren met een gedicht of brief. 

# Bioscoop
Is het helaas iets slechter weer op Vaderdag? Ga dan samen met je vader naar de bioscoop. Een kaartje voor de bioscoop is niet super duur. Laat je vader kiezen naar welke film jullie gaan, want het is niet zo leuk voor hem als jij een film kiest die hij totaal niet leuk vindt.

Wil jij eens wat vaker quality time met je vader? In dit artikel vind je allerlei leuke tips!

Wat geef jij je vader op Vaderdag?

Must reads 👀