Lifestyle

Zolang duurt het om over je ex heen te komen

De tissues en repen chocola zijn niet aan te slepen, de tranen blijven maar stromen en je denkt dat je nooit meer van iemand anders kan houden. Wie weleens liefdesverdriet heeft gehad weet hoe intens het kan zijn. Maar, houd hoop! Na regen komt zonneschijn, want er komt een einde aan alle verdriet. Onderzoek wijst uit dat er een exact aantal dagen nodig is om over je ex heen te komen.

Je kan alleen maar in bed liggen en huilen. Alles doet je aan jouw ex denken en je kan je niet voorstellen dat je ooit weer verliefd op iemand anders wordt. Liefdesverdriet is op z’n zachtst gezegd vervelend, maar niet onoverkomelijk. Na drie maanden is je gebroken hart namelijk hersteld!

Dat heeft relatietherapeut Dr. Paul Hokemeyer uitgezocht. Hij zegt dat je 90 dagen nodig hebt om je beter te voelen. Dan is de ergste pijn voorbij en hoef je niet meer met waterproof mascara rond te lopen. Best een fijn vooruitzicht als je liefdesverdriet hebt, toch? Na regen komt écht zonneschijn! 

Waarom je drie maanden nodig hebt? Dat legt Dr. Hokemeyer als volgt uit: “Vlak na een relatiebreuk, krijgen we onmiddellijk een ‘vecht-of-vluchtreactie waarbij we intense boosheid of verlammende depressieve gevoelens ervaren. Dat hevige stadium blijft tot ongeveer 90 dagen na de breuk duren.” Bovendien zijn je hormonen na 12 weken weer in balans, waardoor je dingen weer helder kunt zien. Dat je hem niet nodig hebt om gelukkig te zijn, bijvoorbeeld.

Heb jij weleens liefdesverdriet gehad?

Bron
Beeld: pixabay

Must reads 👀