Fashion Hegemony by Taru

Fashion door Redactie

Taru (23) heeft het warme zuiden opgezocht en verhuisde van Finland naar Spanje. In Barcelona studeert zij Fashion Marketing and Communication en geniet ze van tapas, het strand en de gezellige cafeetjes. Taru’s blog Fashion Hegemony in vier woorden? Alternatief, vintage, inspiratievol en human. Verder lezen dus!

De internationale modeblog van… Taru!

blog

Welke trend uit het verleden moet een comeback maken?
“Alles uit de jaren ’90, maar die trend maakt op dit moment al een comeback. Dus dan kies ik voor het begin van eenentwintigste eeuw: de jaren ’00. Ik vind het combineren van rokjes met broeken heel cool en verfrissend.”

Welk kledingstuk is volgens jou tijdloos?
I think jeans are here to stay forever.”

blog

Wat zijn basisstukken in je garderobe?
“Hoofdaccessoires, ik draag altijd iets op mijn hoofd! En ook oversized T-shirts en alles met een hoge taille.”

Welke merken vind je leuk?
“Iedere keer dat iemand me deze vraag stelt voel ik me zo’n slechte fashionista, omdat ik van geen enkel merk houd. De stijl en het model van een kledingstuk is voor mij veel belangrijker dan welk merk dan ook. Ik kan het in een vuilnisbak vinden of kopen in een chique winkel. Ik probeer alle merken die gefocust zijn op ‘snelle mode’ te vermijden. Maar natuurlijk bekijk ik wel de nieuwste collecties via Style.com en zijn er merken waarvan ik de collecties leuker vind dan anderen.”

blog

Beschrijf je kledingstijl.
“Ik zou mijn stijl beschrijven als erg relaxed, bohemian, edgy, liberaal, speels en interessant.”

Wat is het belangrijkste kledingstuk dat in je kast hangt?
“Mijn belangrijkste kledingstuk verschilt van tijd tot tijd, maar op dit moment is het mijn American Apparel Disco Pants, die zit perfect!”

blog

Wat is je laatste aankoop?
“Een Comme des Fuckdown beanie van SSUR.”


Hoe ziet je kledingkast er uit?
“Die bestaat uit twee kledingrekken en een grote plank, maar is echt niet groot genoeg voor al mijn kleren. Misschien dat ik in de toekomst een kamer alleen voor mijn kleren heb.”

blog

Welke kleurencombinatie is je favoriet?
“Ik heb een regel dat ik maar drie kleuren in een outfit combineer. Ik zie meteen wanneer bepaalde kleuren niet goed mixen. Het is moeilijk te zeggen welke, want ik vind het leuk om me soms gek te kleden.”

blog

Waar shop je?
“Mijn favoriete plekken om te shoppen zijn alle winkels van Humana (een keten kringloopwinkels) in Barcelona, de vintage winkels van Produit National Prut of andere winkels waar er tweedehands kleding wordt verkocht.”

blog

Volg je trends, of draag je alleen wat je leuk vindt?
“Ja ik volg trends. Ik denk dat trends moeilijk te ontwijken zijn voor een modeblogger. Maar ik volg ze niet zomaar. Normaal gesproken stop ik met bepaalde kleding dragen wanneer het een hele grote trend wordt. Ik houd er van om nieuwe dingen uit te proberen.”

Heb je een mode-icoon?
“Ik houd van M.I.A., Alice Dellal, Behati Prinsloo, Bambi Northwood Blyth en Mary-Kate Olsen. Ik vind de stijlen van mensen die ik op straat tegen komt het leukst.”

blog

Wanneer heeft iemand volgens jou stijl?
“Stijl kan je niet kopen, of je hebt het of je hebt het niet. Ik zie het als een talent dat maar weinig mensen hebben.”

Waar raak je door geïnspireerd?
“Ik raak het meest geïnspireerd door verschillende modeblogs en streetstyle blogs en verschillende artiesten. Mijn grootste inspiratie krijg ik van muziek.”

blog

Benieuwd naar de modeblog van Taru? Bekijk dan haar blog.

Wat vind jij van de stijl van Taru?

Door Melissa