Travel

Prachtige vakantie hotspots waar je ooit eens heen moet gaan

Tijdens de vakantie wil je graag even wegdromen bij mooie, verre vakantie hotspots. Misschien ga je wel naar zo’n mooie plek toe, of misschien wil je gewoon even genieten van de mooie plaatjes. Zon, zee, strand, bossen, bergen, natuur; voor ieder wat wils in dit artikel. Sommige bestemmingen liggen ver weg en andere plekjes zijn dichterbij dan je denkt.

Santorini, Griekenland

Santorini is een Grieks eiland met een prachtige sfeer. Veel huisjes zijn in de typische Griekse stijl gebouwd en hebben witten muren. Op het eiland kun je ook de mooiste zonsondergangen zien en genieten van heerlijke, typisch Griekse gerechten.

Pagan, Myanmar

Tempels en andere prachtige gebouwen. Je vindt het in Pagan in het land Myanmar. Myanmar ligt in Zuidoost-Azië en dat is ook zeker terug te zien aan het prachtige landschap. Pagan is een klein stadje met 20.000 inwoners en wordt omringd door hotels waar veel toeristen komen. 

Zhangye Danxia Nationaal Geologisch Park, China

Deze kleurrijke rotsen zijn bijna te mooi om waar te zijn. Je kunt deze rotsen bewonderen in het geologische park in China. Het park is 510 km2 groot, dus je kunt je hier prima een tijdje vermaken en genieten van de prachtige natuur. 

Li rivier, China

Deze 83 kilometer lange rivier is een echte toeristische trekpleister. Je vindt hier prachtige bergen en hele mooie uitzichten over de rivier. Er zijn heel veel bootjes waar je terecht kunt om een boottocht te maken over de rivier.

Meteora, Griekenland

Meteora zijn de op hoge rotspilaren gebouwde kloosters. Door de wind- en watererosie ziet het er nu zo waanzinnig mooi uit. Meteora behoort nu tot één van de mooiste en meest bijzondere vakantie hotspots.

Salar de Uyuni, Bolivia

Deze hotspot staat bij heel veel mensen op hun bucketlist en geef ze eens ongelijk! Het is de op één na grootste zoutvlakte van de wereld en zoals je ziet kun je hier de meest waanzinnige foto’s maken. Het was ooit een heel groot meer, maar het is helemaal opgedroogd met als gevolg dat het nu een gigantische zoutvlakte is.

Tianzi Mountains, China

The picture says it all! Deze berg lijkt haast op een grote boom. De berg is bijna 1100 meter hoog en een absolute must see. China heeft eigenlijk heel veel mooie hotspots, dus misschien toch maar een rondreisje China doen?

Yosemite Valley, Verenigde Staten

Yosemite Valley is super populair en als je de foto’s bekijkt dan snap je ook wel waarom. Yosemite Valley vind je aan de westkust van Amerika. Aangezien daar nog genoeg andere hotspots te zien zijn, is dit er dus zeker eentje voor op je lijstje. 

Bamboo Forest, Japan

Het bamboebos in Japan lijkt haast een uit droom te komen. Je kunt hier urenlang tussen de bamboe rondlopen en je kunt hier ook prachtige foto’s maken. Wie weet kom je zelfs wel een panda tegen. 😉

Cave in Algarve, Portugal

Zon, strand, zee en een mooie grot. Dit plekje is fantastisch en ook nog eens dichtbij huis. Wat wil je nog meer? Portugal is een populaire vakantiebestemming, maar tegelijkertijd is het nog lang niet zo populair als veel andere bestemmingen. Hoog tijd om er maar eens naartoe te gaan.

Halong Bay, Vietnam

Girlscene’s Danique is begin dit jaar in Vietnam geweest en na het zien van de foto’s zijn wij nog jaloerser dan dat wij al waren. Vietnam is een heus walhalla voor iedereen die mooie dingen wil zien. Deze mooie baai is er daar zeker eentje van. Lucky Danique!

Pamukkale, Turkije

Pamukkale betekent letterlijk ‘kasteel van katoen’ en je hoeft helemaal niet zo heel ver te reizen om het te bewonderen. Je vindt dit namelijk in Turkije! Er stroomt later langs de helling en dit bevat heel veel kalk. Dit blijft hangen tegen de muren en hierdoor krijg je een prachtige verschijnen. Het lijkt haast wel op een bevroren waterval. 

Venetië, Italië

Nog zo’n prachtige hotspot dichtbij huis. Als je aan venetië denkt, dan denk je waarschijnlijk ook meteen aan het water en aan de bootjes. Venetië is al van veel films het decor geweest en ook jij moet zeker eens een bezoekje brengen aan dit romantische stadje.

Plitvice meren, Kroatië

Wauw! Dat je ditsoort mooie dingen kunt vinden in Europa. Dit nationale park is niet heel erg bekend, maar dit wil je toch gewoon zien? Meren, grotten, watervallen: dit park is zeker de moeite waard en je kunt er zelfs met de auto naartoe.

Lençóis Maranhenses, Brazilië

Prachtige duinen in een prachtig klimaat. Het lijkt bijna kunstmatig aangelegd, maar alles is volledig natuurlijk. Brazilië is absoluut een plek waar je misschien wel naartoe zou willen gaan, maar met dit soort hotspots wordt het helemaal een favoriet.

Bora Bora, Frans-Polynesië

Bora Bora; we love you! Mooie witte stranden, palmbomen en prachige huisjes boven op het water… Als je denkt aan het paradijs, dan komt Bora Bora heel erg in de buurt. 

Moraine Lake, Canada

Bij deze hotspot zie je de echte Canadese natuur. Veel naaldbomen, veel groen en prachtige, uitgestrekte meren. Ben jij van plan om naar Canada te gaan? Vergeet dit meer dan niet op je lijstje te zetten.

Wil jij graag als een echte local de vakantiebestemming ontdekken? In dit artikel lees je tips!

Wat is jouw droomvakantie hotspot?

Bron, bron