Do it Yourself Boeken

Fashion door Redactie

Zelf dingetjes maken blijft leuk. Ja, Do It Yourself (DIY) is nog steeds hipperdehip. En omdat het ook wel fijn is om alles lekker in een boekje te hebben staan, geordend met plaatjes erbij, selecteerden we hier voor jou de fijnste do it yourself boekjes!

Naaien Enzo, € 14,95

Altijd al een echte Frans Molenaar, Hans Ubbink, Daryl van Wouw, Bas Kosters of Monique van Heist willen hebben? Met dit boekje kun je zélf aan de slag. In no-time maak je je eigen designerstuk. En het is niet alleen leuk, het is nog makkelijk ook. Met stap-voor-stap beschrijvingen heb je naaien, haken, breien, borduren en appliqueren zo onder de knie. En barsten jij, je kind en je huis binnenkort van de designerstuff.
Met (exclusieve) ontwerpen van: Frans Molenaar, Daryl van Wouw, Anne-Claire Petit, Hans Ubbink, Monique van Heist, Bas Kosters, Piet Paris, Dutch Design Bakery, Esthex, Gewoon, Stof enzo, Kiki Niesten, Ruby Brown, Kik-Kid, Elke van Raamsdonk, Heleen van der Wouden, Jacky-O, Kim Meertins, Annemarie van den Eerenbeemt en Agnes Pijpers.

Knippen, naaien, verstellen, € 13,50

Deze tijd van snel wisselende mode vergt veel van de vrouw die bij wil blijven. Voor hen die het zich financieel niet kunnen veroorloven de mode te volgen met kant-en-klaar gekochte kleren, is dit boek geschreven: het maakt niet alleen wegwijs in de allereerste beginselen van de naaikunst, maar leert ook de fijnere kneepjes van het vak en de volmaakte afwerking.' Uit de inhoud: de naaimachine ? de keuze van model en stof ? het patroon ? het naaien ? opspelden, knippen en passen ? stikken en afwerken ? verstellen en keren. Over de auteur: Johanna Maria Elisabeth Rutten was ruim dertig jaar lerares kostuumnaaien aan de Rooms-katholieke Huishoudschool in Utrecht.
Zelf je kleren maken komt tegenwoordig nog wel voor ? nu is bijvoorbeeld zelf je kleren breien of haken weer helemaal terug, maar in de jaren vijftig en zestig was het aanbod in de winkels veel beperkter en was de financiële armslag van de consument geringer. Wie de mode enigszins wilde volgen, moest die wel letterlijk namaken. Knippen ? naaien ? verstellen: een prachtig tijdsdocument.

Knip Mode handboek voor zelfmaakmode, € 17,51

Wat is er leuker dan zelf uw mode maken? Zelf het patroon, de stoffen, de designs en de kleuren uitzoeken. Het Knip Mode Handboek voor zelfmaakmode helpt u daarbij. Met meer dan 1000 illustraties die elke techniek duidelijk en overzichtelijk maken. Een snelle methode om spelenderwijs zelf mode te maken. Naast eenvoudige basistechnieken staan er ook veel technieken voor gevorderden in.
De onderwerpen zijn alfabetisch gerangschikt en op dezelfde manier is ook de algemene informatie over stoffen, patronen, fournituren, gereedschappen en naaimachines opgenomen. Voorin staat een overzicht van alle hoofdstukken en achterin het boek staat het trefwoordenregister; daar vindt u de technieken die in de diverse hoofdstukken behandeld worden.
Een uniek handboek voor iedereen die zelf mode maakt. Duidelijk en overzichtelijk. Ideaal voor beginners en gevorderden.

Handboek naaitechnieken, € 29,90

Handboek naaitechnieken mag gerust het meest complete naslagwerk voor zelfmaakmode worden genoemd. Alle denkbare technieken komen op glasheldere wijze aan de orde, en de teksten worden verduidelijkt met talloze foto´s. In 16 uitgebreide hoofdstukken biedt dit boek tevens informatie over stoffen, materialen en fournituren.

Het mooiste sieraad maak je zelf, € 19,95

Wat is nu leuker dan een eigen sieraad te ontwerpen en vervolgens te maken? In 'Het mooiste sieraad maak je zelf' zijn de meest inspirerende en leukste ideeën voor sieraden beschreven en in beeld gebracht; ideeën waarop eindeloos kan worden gevarieerd. Er wordt informatie gegeven over de meest gebruikte materialen, technieken en gereedschappen, veiligheidsaspecten en nog veel meer. Ook is beschreven hoe je erachter komt welk sieraad het best bij je past.

 Handboek sieraden maken, € 22,95

Opvallende ontwerpen, traditionele of moderne, geven sieraden hun echte schoonheid en blijvende waarde. Elizabeth Olver laat u zien hoe u zulke kunstwerken maakt, te beginnen met eenvoudig projecten die gericht zijn op de basisprincipes van het sieraden maken. Grote kleurenfoto's en stap-voor-stapinstructies vereenvoudigen elke stap. U leert hoe u het juiste gereedschap en materiaal kiest, verschillende metalen en stenen weegt, meet en bewerkt, elk voltooid stuk in elkaar zet, decoreert en professioneel afwerkt. Vervolgens gaat u verder met uitdagender technieken en ingewikkelde ontwerpen, zodat u uiteindelijk meer dan 50 technieken beheerst om sieraden te maken, van zagen en boren tot stenen zetten en emailleren. Dit boek bevat alle richtlijnen en adviezen die u nodig hebt om jarenlang met plezier sieraden te maken.

Voor alle informatie, dank aan Bol.com.