Real life

Girls Issues: Ik heb geen vriendinnen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wilt omdat ze geen vriendinnen heeft.

Hallo Girlscene,

Ik pieker al jaren met dit probleem. Ik baal ervan om geen echte vriendinnen te hebben. Ik ben op dit moment 20 jaar oud. Sinds de basisschool heb ik dit al. Op school had ik altijd van die schoolvriendinnen die je alleen ziet als je op school zit en verder niet omdat ze te ver weg wonen. Ik heb altijd lange schooldagen en daarnaast werk ik ook nog, dus tijd voor een hobby heb ik niet. Mijn dagen bestaan uit tv kijken, huiswerk maken en series kijken. Ik baal er enorm van. Ik heb ook slechte dingen gedaan in mijn leven, dat geef ik toe, maar iedereen verdient toch een tweede kans? Het lijkt zo dat wanneer je met één iemand ruzie hebt, je iedereen tegen je hebt en dat vind ik vervelend. Ik wil ook iemand hebben bij wie ik uit kan huilen, spontaan kan whatsappen en leuke dingen mee kan doen. Ik heb al zoveel geprobeerd, mensen aanspreken enzovoort, maar tevergeefs. Mijn ouders weten hier ook niks van. Ik schaam me gewoon kapot. Het feit dat je alleen maar thuis zit omdat je geen vriendinnen hebt is pijnlijk.

Ik voel me hier ongelukkig door, omdat ik gewoon niet meer weet wat ik moet doen. Kunnen jullie mij helpen?

Liefs, Anoniem
Lieve anoniem,

Wat vervelend dat jij je zo voelt. Het is jammer dat je zo druk bent en dat je geen contact meer hebt met je oude schoolvriendinnetjes. We begrijpen heel goed dat je graag wat vriendinnen zou willen hebben. Vergeet niet dat je soms beter één goede vriendin kunt hebben en niet allemaal minder goede vriendinnen.

Het is ten eerste belangrijk dat je je er niet te druk om maakt. Probeer het eens los te laten en geniet van je leven. Uit je verhaal lijkt het alsof je zelf niet erg gelukkig en happy bent op dit moment. Probeer het geluk eens terug te vinden. Ga allerlei dingen doen die jij heel erg leuk vindt. Kruip uit je schulp en onderneem activiteiten die je in eerste instantie misschien niet zo snel doet. Misschien is het een idee om een leuke teamsport te vinden. Zo kun je lekker actief bezig zijn en tegelijkertijd nieuwe meiden ontmoeten. Wie weet ontmoet je hier wel hele leuke meiden! Je bent natuurlijk nu een stukje ouder en de kans is groot dat je nu makkelijker vriendinnen kunt maken.

Geloof in jezelf, anoniem! Het is heel belangrijk om tevreden te zijn met jezelf en gelukkig te zijn. Ga allemaal dingen doen die jij leuk vindt en wie weet ontmoet je nieuwe vriendinnen die deze dingen ook leuk vinden. Ga eens een keertje naar de stad toe in plaats van dat je de hele avond op de bank series kijkt. Maak er werk van en neem een actieve houding aan.

Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Pixabay

Must reads 👀