News

Deze ene handeling verpest je vagina meer dan je denkt

Laten we er niet omheen draaien: het is heel belangrijk om je vagina goed te verzorgen en dat is iets wat we misschien niet altijd even goed doen. Ben je iemand die het liefst ‘s ochtends doucht? Dan durven we te wedden dat je één ding niet goed doet en die ene handeling schijnt hartstikke slecht te zijn voor je vagina. Stiekem doen we het allemaal weleens, maar de gevolgen zijn niet mis…

Toegegeven, we maken ons er allemaal weleens schuldig aan. Je stapt onder de douche, je hebt precies vijf minuten om alles te doen én je weer aan te kleden en daarom voel je de stress. Je springt onder de douche, doet alles snel-snel-snel en vervolgens maak je jezelf in een recordtempo droog met een handdoek. Maar wacht eens… Waarschijnlijk vergeet je iets. Droog je je vagina wel met je handdoek?


Je vagina en het verzorgen daarvan is een onderwerp waar niet veel over gepraat wordt, maar toch is het belangrijk om dit bespreekbaar te maken. Waarom? Wist je dat je een schimmelinfectie kunt krijgen als je je vagina bijvoorbeeld niet droogt met de handdoek? Jezelf aankleden voordat je überhaupt overal droog bent is een slecht idee, vooral voor de gezondheid van je vagina. Volgens Jason James, een zogenoemde ‘medical director’, is het niet verstandig om je ondergoed aan te trekken voordat je vagina droog is. “Schimmel gedijt goed in een warme omgeving. Daarom hebben vrouwen tijdens de warme maanden vaker last van een schimmelinfectie, omdat ze zich niet goed droog maken na het zwemmen of zweten.” Volgens hem is het daarom een slecht idee om een ‘natte’ vagina als het ware te laten broeien in ondergoed, vooral als je nog in een warme ruimte staat zoals je badkamer. 

Iedere vrouw heeft schimmels en bacteriën in haar vagina en dat is helemaal oké, zolang je maar zorgt dat je pH-waarde in balans blijft. Zo niet, dan bestaat de kans dat je last krijgt van infecties. Zorg er daarom altijd voor dat je je vagina goed droog dept met een handdoek. Heb je echt mega stress? Dan kun je het beste wachten tot het laatste moment om je ondergoed aan te trekken.

Wat vind jij hiervan?

Beeld: iStock

Must reads 👀