Beauty

5 tips voor de beste scheerbeurt ooit

Scheren heeft voor- en nadelen. Het is zo’n fijn gevoel als je benen weer glad zijn, maar aan de andere kant is het scheren zelf niet heel leuk. Helemaal niet als je bultjes krijgt door het scheren. Argh. Maar no worries, met de volgende vijf tips voor de beste scheerbeurt ooit wordt scheren een stuk aangenamer. Geloof ons! Lees je mee?

1. Koop een kwalitatief goed scheermes
Een nadeel van scheren is dat mesjes duur zijn om aan te schaffen. Als je in de drogisterij kunt kiezen tussen een pakje van €5 of €21 kies je waarschijnlijk toch voor de goedkope optie. Helemaal prima, maar als je huid gevoelig is of als je snel wondjes krijgt is een duurder scheermes aan te raden. Wij zweren bij Gillette, maar je kunt bijvoorbeeld ook Wilkinson Sword proberen.

2. Warm je huid op voor het scheren
Het is heel belangrijk dat je huid warm (en ‘zacht’) is voordat je gaat scheren. Scheren op kippenvel zorgt namelijk snel voor wondjes en rode bulten. Als je huid lekker opgewarmd is onder de warme stralen van de douche scheer je veel beter en gladder. 


3. Scheer nooit op een droge huid

Soms moet je snel de deur uit maar merk je dat je nog een paar wilde haren hebt groeien. Shit. Hoewel het verleidelijk is om dan gewoon het scheermes langs je droge huid te halen is dit een heel slecht idee. Waarom? Omdat scheren op een droge huid resulteert wondjes en irritatie. Maak daarom altijd je huid nat, het liefst onder de douche, en gebruik een scheergel of een conditioner.

4. Scrub minimaal eens per week
Niets zo vervelend als ingegroeide haren, maar guess what? Als je scheert is de kans groot dat je hiermee te maken krijgt. Daarom is het handig om minimaal eens per week je huid te scrubben met een milde scrub. Scrub alle delen die je scheert, dus bijvoorbeeld ook je schaamstreek en oksels. Hier heb je weer profijt van als je scheert, omdat dode huidcellen je mesje dan niet verstoppen.

5. Smeer met olie voor én na het scheren
Ben jij iemand die altijd last heeft van een geïrriteerde huid na het scheren en kan geen scheergel daar tegenop? Smeer je huid daarom voor het scheren in met babyolie. Zoals je weet gaan olie en water niet goed samen, waardoor de olie redelijk goed op je huid blijft liggen. Dit werkt dan als een soort barrière tussen je scheermes en je huid, waardoor de kans op irritatie kleiner wordt. Vervolgens smeer je je huid na het scheren weer in met olie zodat je huid zacht, glad en niet geïrriteerd is.

Wat is volgens jou de beste scheertip?

Beeld: iStock