Lifestyle

Hoe gaat het nu met de meiden van Atomic Kitten?

Vergeet Little Mix, de échte girlband is natuurlijk Atomic Kitten. Begin 2000 domineerden de kittens de hitlijsten met nummers als ‘Whole Again’, ‘Tide is High’ en ‘Eternal Flame’. Helaas besloten Liz, Natasha en Jenny hun eigen weg te gaan in 2008 en sindsdien is het stil rondom de meiden. Omdat Atomic Kitten een groot deel van onze jeugd hebben uitgemaakt, zijn we benieuwd hoe het nu met de meiden gaat. Wat hebben ze uitgespookt? Girlscene zocht het voor je uit!

In de jaren ’90 was elk meisje fan van de Spice Girls, maar in de 00’s luisterden we toch echt naar Atomic Kitten. De Britse meidengroep was enorm populair. In 1997 kwamen Elizabeth McClarnon, Kerry Katona en Heidi Range bij elkaar, toen heette de groep nog Honeyhead. De naam werd al gauw veranderd in Automatic Kittens, afgekort Atomic Kitten. In 1999 verliet Heidi (de zangeres die later succes had met de Sugababes) de groep en werd vervangen door Natasha Hamilton. Toen begon ook het grote succes. De dames scoorden hun eerste hit met ‘Right Now’.

Toen ging het snel met Atomic Kitten! Ze kregen hun eerste nummer één hit met ‘Whole Again’. De meidengroep kreeg het even moeilijk toen Kerry zwanger werd en besloot om te stoppen. De overige meiden vonden een vervanger: Jenny Frost. Gelukkig maakte deze shake up niks uit voor hun succes, want er kwamen nog meer hits zoals ‘Eternal Flame’ en ‘Tide is High’. In 2004 hield het succes een beetje op. Natasha had aangegeven dat ze het rustiger aan wilde doen zodat ze zich meer op haar zoontje kon focussen. Atomic Kitten bracht geen nieuwe nummers meer uit, maar er werd niet officieel aangekondigd dat de dames stopten. In 2008 hebben Liz, Natasha en Jenny wel aangekondigd hun eigen weg te gaan.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

In 2012 kwamen de dames weer even bij elkaar voor een mini reünie. Liz, Natasha en Kerry traden op met ‘Whole Again’. Sindsdien hebben we niet veel meer gehoord van de kittens. Wat hebben ze de afgelopen jaren uitgespookt?

Natasha Hamilton
Na Atomic Kitten probeerde Natasha het als solartiest, maar het succes bleef uit. De zangeres probeerde nog in de spotlights te blijven door mee te doen aan realityprogramma’s als Celebrity Come Dine With Me en Celebrity Big Brother. Behalve zangeres, is Natasha ook moeder. Ze heeft vier kinderen, elk van een andere man. In de talkshow This Morning onthulde ze dat ze hier veel opmerkingen over krijgt, tot haar grote spijt. Natasha verloofde zich met 5ive zanger Ritchie Neville, maar een paar maanden terug maakte ze bekend weer single te zijn.

Liz McClarnon
Liz heeft na Atomic Kitten nog veel meer klussen op haar cv kunnen zetten. Ze scoorde in Engeland maar liefst drie hits en daarnaast is ze ook nog een televisie persoonlijkheid. Zo is ze jurylid geweest bij een talentenjacht voor dansers, heeft ze haar kookkunsten laten zien in een celebrity-editie van Masterchef UK (en won de eerste prijs!) én presenteerde ze de Britse versie van Hotter Than My Daughter.

Kerry Katona
Kerry was slechts 18 jaar oud toen ze in de meidengroep kwam. Ze heeft het begin van het succes van Atomic Kitten meegemaakt, tot ze de groep in 2001 moest verlaten vanwege haar zwangerschap. Ze trouwde en begon daarna met een tv-carrière. Kerry verscheen in het realityprogramma’s I’m a Celebrity… Get Me Out of Here!. Dat smaakte naar meer, de zangeres kreeg maar liefst drie eigen realityshows op MTV: Kerry Katona: Crazy in Love, Kerry Katona: Whole Again en Kerry Katona: What’s the Problem? Ook deed ze mee aan Celebrity Big Brother en Dancing on Ice. Kerry is de trotse moeder van vijf kinderen.

Jenny Frost
Jenny ging na de Kittens voor een solocarrière en bracht in 2005 haar eerste single ‘Crash Landing’ uit. Het nummer haalde nét niet de Britse top 40. In 2009 verklaarde Jenny dat ze niet meer verder gaat als soloartiest, maar zich op haar tv-carrière stort. Misschien heb je haar weleens gezien op TLC als presentatrice van Snog Marry Avoid? Ook deed ze mee aan realityprogramma’s I’m a Celebrity…Get Me Out of Here! en Famous and Fearless. Jenny is moeder van drie kinderen, waaronder een tweeling, en woont op dit moment op Ibiza.

Lees ook: Hoe gaat het nu met K-otic?

Was jij ook fan van Atomic Kitten?

Bron, bron

Must reads 👀