Lifestyle

De beste tips voor een DIY pedicure

2

Het is weer tijd voor open schoenen en daar wil je natuurlijk wel met mooie, zomerse voeten in. Niet iedereen heeft tijd of geld voor een pedicure, maar waarom is dat ook nodig? Jezelf een pedicure geven is super handig en in dit artikel lees je precies hoe je dit kunt doen. Kom maar door met die zomer, want die voetjes zijn er straks helemaal klaar voor.​

# Begin met reinigen

Je wilt natuurlijk geen restjes nagellak op je teennagel. Gebruik daarom een nagellak remover zonder aceton. Aceton is niet heel vriendelijk voor je huid en het kan ook nog eens veel strepen achterlaten op je nagels. Zorg dat je nagels helemaal schoon zijn, zodat je helemaal fresh kunt beginnen.

 

Een foto die door prettyfancyfeet is geplaatst op

# Neem een douche
De douche is eigenlijk een soort van stoomcabine. Als je een beetje warm doucht tenminste. ;-) Hierdoor wordt je huid zacht en kunnen dode huidcellen makkelijker verwijderd worden. Na het wassen van je voeten kun je een exfoliërende scrubgel gebruiken om deze dode huidcellen te verwijderen. Als je erg veel eelt op je voeten hebt kun je een voetvijl gebruiken om dit weg te halen. Doe dit niet te hardhandig. Na het douchen kun je een voedende voetencrème op je voeten smeren.

# Kijk uit met een nagelschaartje
De kans is groot dat je je nagels weleens te kort hebt geknipt. Dit is super pijnlijk en de kans wordt daardoor ook nog eens groter dat je een ingegroeide teennagel krijgt. Dit wil je niet! Kijk daarom goed uit dat je je nagels niet te vaak knipt en niet te kort. Je kunt je nagels ook altijd nog iets bijwerken met een nagelvijl. 

# Gebruik niet teveel nagellak
Veel meiden smeren laag over laag over laag op een teennagels. Vaak wil je dat de kleur net zo donker is als in het potje, maar na één laag is dit vaak nog niet het geval. Je kunt beter twee lagen nagellak per nagel lakken. Wacht tussendoor ongeveer twee minuten met de volgende laag. 

# Probeer het bij te houden
Je kunt aan het begin van de zomer je voeten helemaal in de watten leggen, als je dit de rest van de zomer niet meer doet dan heb je er alsnog niet zo heel veel profijt van. Gebruik een goede crème, maak je teennagels af en toe schoon en haal eventueel wat eelt weg. Wanneer je elke week een momentje neemt om je voeten goed te verzorgen, dan kun je veel langer plezier hebben van een uitgebreide pedicure.

# Laat je nagellak er niet te lang opzitten
Nagellak is natuurlijk niet het beste voor je (teen)nagels, dus haal deze er af en toe af. Laat je nagels ook eens een keertje met rust en laat ze even blanco. Nagellak is heel mooi, maar je wilt geen gele teennagels doordat je de nagellak er te lang op hebt laten zitten.

 
Burt's Bees voetencrème  /  L'Occitane voetencrème

Wil jij weten wat het geheim is van zachte voeten? Lees dan dit artikel!

Weet jij nog andere tips voor een DIY pedicure?

Bron, bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 1 jaar geleden fleurdk

    Ik hou van Burt's Bees voetencrème maar ok van mijn gewone dagcreme Lefery

  • 1 jaar geleden Cookiedough

    Ik moet zeggen GirlScene de laatste artikelen gaan echt heel erg vooruit! (Bijna) geen clickbaits meer! Artikelen hebben inhoud! Geen overdreven artikelen meer! Echt superfijn! Complimenten GS!

  1. 1