Beauty

7 kapsels waarmee je kunt zwemmen

We houden van de zomer, maar helaas ons haar niet. Met al die zon en dat zoute water krijgen je lokken best wat te verduren. Droge punten en klitten zijn in de zomer eerder regel dan uitzondering. Wil je je haar zoveel mogelijk klitvrij houden? Lees dan verder voor 7 ideale haarstijlen voor op het strand of in het zwembad!

Voor tips om je haar zo goed mogelijk te verzorgen kun je hier terecht, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Met de volgende haarstijlen zorg je ervoor dat je haar zo min mogelijk in de klit raakt. Dat scheelt een hoop gedoe tijdens het uitkammen van je haar!

1. Invlecht
Een klassieker en daarom mag het zeker niet ontbreken in dit lijstje! Als je je haar goed en stevig invlecht blijft het de hele dag op z’n plek zitten én voorkom je een hoop klitten. Daarnaast staat het ook nog eens heel stoer en lekker nonchalant. Voor een ultiem zomers gevoel kun je wat bloemen tussen je vlecht steken.

2. Boxer braids
De haarhype van het moment is boxer braids. Maar behalve dat je met deze vlechten hip over het strand paradeert, is het ook nog eens een goede manier om je haar te temmen. Je kunt je vlechten zo strak doen als je wilt en je kunt er prima mee zwemmen! Je kunt gaan voor de klassieker met twee vlechten, maar als je goed kunt vlechten kun je er ook meerdere vlechten maken. Wel even rekening houden met het feit dat je met een onbedekt hoofd rondloopt. Bij een normale vlecht heb je nog een beschermlaag van je haar, maar wanneer je boxer braids hebt ligt je hoofdhuid rond je scheiding best vrij. Een hoed voor wanneer je in de zon zit is daarom ideaal.

3. Gevlochten knot
Een gevlochten knot is sexy en ideaal als je je haar niet nat wil maken. Het kost wat meer werk, maar op deze manier heb je je haar de hele dag in een mooie rommelige knot. Doordat al je haar omhoog zit kun je makkelijk zwemmen zonder dat het nat wordt. En moet je na je dag strand gelijk door naar een etentje of feest? Geen probleem, na een dag in de buitenlucht zit deze knot nog mooier!

4. Turban
Wanneer je je haar écht niet nat wil hebben en het wil beschermen tegen de zon kun je kiezen voor een turban. Dat is eigenlijk gewoon een zomersjaal die je op een bepaalde manier om je hoofd bindt. Scoor er eentje met een leuke print, kijk wat Youtube tutorials om de techniek te leren en je bent ready to go! De tutorial hieronder is meer een haarband-variant maar er zijn ook tutorials die laten zien hoe je je hele haar onder een turban kwijt kunt.

Watch on YouTube

5. Hoge knot
Simpel, maar wel heel leuk en effectief is een hoge knot. Om je knot te pimpen kun je een zomerse scrunchie gebruiken of je kunt er een bloem insteken. De knot is heel effectief om je haar droog te houden, maar wat minder om klitten te voorkomen. Het scheelt als je je haar goed borstelt voordat je de knot maakt, maar ook het gebruiken van stoffen elastieken voorkomt klitten.

6. Melkmeisjes vlecht
De perfecte manier om je haar zowel omhoog als klitvrij te houden. Vlecht je hele haar strak tegen je hoofd aan en zet het vast met schuifspelden. Het staat schattig en blijft de hele dag goed zitten. Combineer deze haarstijl met een schattige bikini en je zit helemaal goed!

7. Twee knotjes
Do it like Miley! Twee knotjes, en dan helemaal als je het eerst vlecht, zijn ideaal voor op het strand. Doordat je eerst vlecht voorkom je klitten en doordat je het hoog op je hoofd draagt kun je het makkelijk droog houden. Score. Ook kun je er nog makkelijk een turban omheen dragen, zoals hierboven te zien is. Combineer je knotjes met een stoere bikini voor het complete Miley Cyrus effect.

Hoe draag jij je haar het liefst in de zomer?