Beauty

Er is een wetenschappelijke reden waarom je ene wenkbrauw ‘beter’ is

Sinds Cara Delevingne in de spotlights staat, moeten wenkbrauwen on fleek zijn. Iedereen weet dat een goed paar wenkbrauwen wonderen doet voor je look. Maar je hebt vast weleens gemerkt dat één wenkbrauw mooier is dan de ander. Waarom kunnen ze allebei niet zo zijn als de ‘goede’ wenkbrauw? Hier blijkt een wetenschappelijke reden voor te zijn!

Ze zeggen dat wenkbrauwen zusjes zijn en geen tweeling. Dat klopt als een bus! De wetenschap wijst uit dat er reden is waarom je wenkbrauwen niet gelijk zijn. Hoe hard je ook probeert om je wenkbrauwen symmetrisch te krijgen, ze zijn nu eenmaal verschillend. 

Het zit namelijk zo: je wenkbrauwen hebben elk een aparte manier van bewegen van de spieren. Dat heeft te maken met de kant waarop je slaapt, zo kan de ene kant ‘slapper’ worden dan de andere. Denk maar aan je linker- en rechterhand. De ene hand kan je ook veel beter gebruiken dan de ander. Zo werkt het dus ook met wenkbrauwen!

Ga maar eens na welke wenkbrauw je makkelijker op kunt trekken. De wenkbrauw op deze kant vind je waarschijnlijk ook mooier dan de ander. Gelukkig kun je met een simpel wenkbrauwpotlood al veel doen (hier lees je hoe je jouw wenkbrauwen kunt bijtekenen). Lukt dit niet, dan kun je altijd nog naar een brow expert gaan! 

Welke wenkbrauw is bij jou ‘beter’: links of rechts?

Bron

Must reads 👀