Fashion

9 tips om minder uit te geven aan kleding

Minimalistisch leven is in. Sommige mensen gaan hier wel heel ver in en gooien iedere week iets nieuws weg. Als je kledingkast uitpuilt, is het misschien wel interessant om met andere ogen naar je eigen kledingkast te kijken en die als bron van inspiratie te nemen; ga eens ‘shoppen’ in je kledingkast. Lees verder voor meer minimalistische kledingtips.

Vrije middag
Ruim een vrije middag in en kleed je aan alsof je je voorbereidt op een shopping trip buiten de deur. Neem ook zoveel mogelijk tasjes mee, zoals je die tijdens een normale shopping expeditie ook zou krijgen om dadelijk te vullen met kleding. Nu kan je rustig naar je kamer lopen, je kledingkast open trekken en jezelf verrassen met bijzondere vondsten die je allang was vergeten, maar opeens heel graag weer wilt dragen.

Verzorging
Wees voorzichtig met de kleding die je al hebt en verzorg deze goed. Dit betekent dus niet roekeloos op een hoopje ergens in je kamer gooien. Verzorg je kleding goed. Vouw de kledingstukken netjes op, strijk ze als het nodig is en lees áltijd het etiket zodat je precies weet waar het kledingstuk tegen kan.

Trends
Probeer je minder aan trends te houden en koop in plaats daarvan liever dingen waarin jij je echt jezelf voelt. Vaak zijn dit de kledingstukken die het langst meegaan en waar je het langst tevreden over zult zijn.

Kwaliteit
Als je er dan toch voor kiest om iets nieuws te kopen, kies dan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit of het meest goedkoopste.

Accessoires
Investeer vaker in leuke accessoires of doe meer met de accessoires die je al hebt. Zo hou dje de drang om meer kleding te kopen in toom en kan je toch nog steeds allerlei nieuwe looks creëren.

Zelfvertrouwen
Onthoud: jij draagt je kleding en niet andersom. Je hebt heus geen merkkleding nodig om het gevoel te hebben dat je er leuk uitziet. Wat veel leuker is, is een unieke stijl en leuke persoonlijkheid.   

Kieskeurig
Als je niet verliefd bent op een kledingstuk, moet je het niet kopen. Waarom zou je geld neertellen voor iets wat je alleen ‘oké’ vindt? Ook als het om iets gaat wat je alleen 1 of 2 keer per jaar zult dragen, is het belangrijk dat je zeker weet dat je dit met heel veel plezier zult dragen.

Schoenen
Belangrijke regel: koop geen goedkope schoenen! Het is misschien verleidelijk om dat goedkope paar ballerina’s voor de zomer te kopen, maar eigenlijk weet je al dat ze het vroeg of laat zullen begeven en dat je dan nieuwe zult moeten kopen; zonde. Kies liever voor schoenen van goede kwaliteit die geen pijn doen bij het lopen. Tenzij je Jennifer Lopez bent, zal niemand het erg vinden als je je niet iedere dag in een nieuwe fancy schoen hult.

Drogen
Pas op dat je je kleren niet op een hoge temperatuur droogt. Je kleding kan krimpen en dat wil je natuurlijk niet! Beter idee: laat je kledingaan de lucht drogen of zorg ervoor dat ze net iets minder lang in de droger zitten.

Heb jij weleens in je eigen kledingkast geshopt?

Bron, Bron

Must reads 👀