Lifestyle

De 6 lekkerste zomersalades om zelf klaar te maken

Er is niks lekkerders dan op een warme zomerdag genieten van een een bakje heerlijke salade met de meest verse ingrediënten. Omdat het soms een beetje moeilijk kan zijn om iedere keer iets nieuws (en lekkers) tevoorschijn te toveren, hebben wij een paar simpele en super lekkere zomersalades op een rij gezet. Lees snel verder voor inspiratie!

Japanse zalmsalade
Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie
200 gram sugarsnaps
2 avocado’s
1 mango
200 gram snijbiet
60 gram pittige kiemgroente
75 gram waterkersmelange
200 gram gerookte zalm
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel sojasaus

Bereidingswijze:
Stap 1: Verhit olijfolie en wok de sugar snaps op een hoog vuur.
Stap 2: Snijd de avocado’s en mango in kleine stukjes.
Stap 3: Meng vervolgens de snijbiet, warme sugar snaps, pittige kiemgroente, stukjes avocado en mango met de waterkersmelange.
Stap 4: Snipper de gerookte zalm over de salade. Maak af met wat sesamzaadjes en sojasaus. Nu kan je het allemaal mixen en ervan genieten!

Meloensalade
Ingrediënten
:
1 galiameloen
1 zakje gepelde walnoten (45 gram)
2 pakjes rauwe ham
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel honing
1 zakje veldsla

Bereidingswijze:
Stap 1: halveer de meloen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Hak de walnoten grof in kleine stukjes.
Stap 2: Rol de hamplakjes één voor één strak op.
Stap 3: Halveer de rolletjes.
Stap 4: Maak een dressing van olie, azijn en honing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de meloen, ham, walnoten en dressing voorzichtig door elkaar. Verdeel de veldsla over 2 borden. Doe de meloensalade er op scheppen en serveer direct.

Mexican streetsalad
Ingrediënten:
2 maiskolven
2 rode paprika’s
1 courgette (in plakken van 1 cm)
2 rode pepers
6 eetlepels olijfolie
2 blikken kidneybonen
2 tenen knoflook (fijngesneden)
1 bakje koriander, grofgesneden
1 theelepel gemalen komijn
1 citroen (uitgeperst)
1 krop ijsbergsla (in dunne reepjes)

Bereidingswijze:
Stap 1: Als je de barbecue gebruikt, moet je deze nu aansteken. Breng een pan water aan de kook en kook de maiskolven 10 minuten. Laat deze uitlekken.
Stap 2: Snijd nu de paprika’s in grote stukken en doe met de courgette en rode pepers in een kom. Besprenkel met 3 eetlepels olie en bestrooi met peper en zout. Gril de groenten en pepers 6 min. op de barbecue of in de grillpan, eventueel in porties. Keer regelmatig. Doe de gegrilde groenten in een schaal, houd de pepers apart.
Stap 3: bestrijk de mais met 2 eetlepels olie en gril 10 minuten op de barbecue of in de grillpan. Blijf ze regelmatig omkeren.
Stap 4: Snijd de rode pepers heel fijn. Verwijder eerst de zaadlijsten als je niet zo’n fan bent van pittig.  Meng de pepers met de bonen, knoflook, koriander, het komijnzaad en citroensap.
Stap 5: Snijd nu de maiskorrels van de kolven. Verdeel de sla over een schaal en schep het bonenmengsel erop. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten en mais erover. Het is lekker om dit te serveren met stokbrood, crème fraîche en stukjes Manchego (kaas).

Pastasalade met geitenkaas
Ingrediënten:
1 zak met groen/rood/gele paprika’s
2 uien
1 komkommer
300 gram volkoren penne
1,5 eetlepels gedroogde oregano
75 ml knoflookdressing
300 gram geitenkaas naturel 55+

Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd de paprika in reepjes, de ui in dunne halve ringen en de komkommer in halve plakjes.
Stap 2: Kook de penne zoals aangewezen staat op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de paprika reepjes toe. Giet de pasta en paprika daarna af en laat deze snel afkoelen in een ruime schaal of kom.
Stap 3: Klop de oregano door de knoflookdressing. Meng penne, paprika, ui en komkommer met de dressing. Verdeel de salade dan over de borden.
Stap 4: Snijd de geitenkaas in blokjes en verdeel deze over de salade. Je kunt hier zwarte peper over strooien.

Tropische fruitsalade met passievrucht room
Ingrediënten:

2 rijpe mango’s
4 rijpe kiwi’s
2 schaaltjes ananas (vers; 250 gram)
2 eetlepels gembersiroop
250 gram mascarpone
3 passievruchten
50 gram poedersuiker

Bereidingswijze:
Stap 1: Schil de mango en snij deze in blokjes.
Stap 2: Schil de kiwi schillen en snij deze in repen.
Stap 3: Meng in een schaal mango, kiwi, ananas en gembersiroop. Schep mascarpone in een bakje.
Stap 4: snijd de passievruchten doormidden snijden en lepel boven de mascarpone de pulp uit.
Stap 5: Voeg poedersuiker toe en klop door elkaar. Serveer de tropische fruitsalade met room.

Peer met ham en Hüttenkäse
Ingrediënten:
2 rijpe peren
1 eetlepel citroensap
100 gram rauwe ham
½ beker Hüttenkäse (200 gram)
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:
Stap 1: Schil de peren, snijd ze in vieren snijden en verwijder het klokhuis.
Stap 2: Snij de peren in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Stap 3: Snijd de ham in stukjes.
Stap 4: Meng in een kom Hüttenkäse, olie en ham. Breng het mengsel op smaak brengen met zout en peper. Verdeel de peer over 4 bordjes verdelen en schep het hüttenkäsemengsel ernaast.

Hopelijk heb je hiermee genoeg salade inspiratie!

Wat zijn jouw lievelings zomersalades?

Bron, Bron, Bron, Bron, Bron, Bron