Lifestyle

Dit zijn de overeenkomsten en verschillen tussen food- en beautybloggers

Steeds meer mensen dromen er de laatste tijd van om blogger te worden. Je zou misschien denken dat het bloggersbestaan bijna altijd hetzelfde is, of je nu over eten of beauty blogt, maar niets is minder waar. Lees snel verder als je wilt weten hoe het leven van een beauty- en foodblogger eruitziet en benieuwd bent naar wat de verschillen zijn tussen de twee!

Verschillen:

Gratis spullen
Als beautyblogger mag je je gelukkig prijzen met gigantische ladingen nieuwe make-up die constant bij je deur wordt afgeleverd. Het is de bedoeling dat jij dit gaat uitproberen en erover gaat schrijven, zodat lezers op de hoogte worden gebracht van nieuwe producten. Ook al is dit voor veel meisjes een droom die in vervulling gaat, zijn er andere meiden die veel blijer worden van een voedselpakket (foodbloggers) en van gratis nieuwe aanwinsten op het gebied van eten.

Uitnodigingen
Foodbloggers krijgen vaak uitnodigingen om de nieuwste restaurants of uitzonderlijk lekkere hapjes uit te proberen. Allemaal dingen waar je maag blij van wordt. Van beautybloggers wordt het uiterlijk vaker verwend in de vorm van make-overs, gratis knipbeurten en de uitnodigingen gaan vaak over de lancering van een nieuw parfum, make-uplijn of haarproduct.

Uiterlijk
Als foodblogger is het een gegeven dat je van eten geniet wat niet altijd gepaard zal gaan met een size zero modellenfiguur. Als beautyblogger voel je meer druk om aan een bepaald schoonheidsideaal te voldoen.

Geluksboost
Een beautyblogger kan intens gelukkig worden van het kopen van een nieuw palette waarvan alle kleuren prachtig zijn of de mascara waar ze al hun hele leven op zaten te wachten. De dag van een foodblogger daarentegen kan gemaakt worden door een assortiment nieuwe chocola of nieuwe serviesset toegestuurd te krijgen.

Overeenkomsten:

Kleding
Omdat zowel food- als beautybloggers vaak vanuit huis werken, bestaat de dresscode vooral uit een joggingbroek, T-shirt en slordig opgestoken haar.

Testproducten
Zowel beauty- als foodbloggers zijn voortdurend producten aan het testen. Voor beautybloggers houdt dat in dat er een bepaald plankje of kastje in de badkamer constant wordt aangevuld met nieuwe favorieten. Voor foodbloggers kan dit betekenen dat je een week lang experimenteert met hetzelfde exotische sausje.

Zelfstandig
Voor bloggers geldt in het algemeen dat ze prima zelfstandig kunnen werken, want vaak zijn ze hun eigen baas. Vaak vinden bloggers het ook helemaal geen probleem om een tijdje alleen te zijn. Dit zijn vaak de momenten waarop ze tot rust komen en het beste gebruik kunnen maken van hun creativiteit.

Foto’s
Zowel food- als beautybloggers kunnen niet zonder Instagram en maken vaak de mooiste foto’s. Alle bijzondere momenten en gelegenheden worden geregistreerd en op de foto gezet.

Zou jij liever food- of beauty blogger willen zijn?

Must reads 👀