Lifestyle

De leukste studentensteden: Den Haag

Een nieuwe rubriek op Girlscene! In deze rubriek gaan wij de leukste studentensteden voor jou op een rijtje zetten. Wij vertellen je de ins en outs van de stad. Waar kan je lekker eten en wat is de leukste plek om uit te gaan? Ook geven wij je de leuke hotspots om lekker te chillen met vriendinnen en de leukste plekken om te winkelen worden ook benoemd. Vandaag lees je alles over Den Haag!

De eerste studentenstad waarover je kon lezen was Leeuwarden. Heb je dit artikel gemist? Dan kun je dit hier nog even teruglezen. Vandaag kom je alles te weten over Den Haag als studentenstad. Den Haag is een zeer populaire stad om te studeren met veel scholen en heel veel leuke winkels.

Scholen
De Haagse Hogeschool is misschien wel de bekendste hogeschool van Den Haag. Je kunt hier voor allerlei verschillende opleidingen terecht. Zowel voltijd als deeltijd, maar ook voor diverse masters. Maar je vindt in Den Haag ook meerdere locaties van het ROC. Kortom, voor ieder wat wils!

Winkelen
Als je naar Den Haag komt om te winkelen dan is dat absoluut de moeite waard. Er is onder andere een passage, maar er zijn ook heel veel andere plekken waar je kunt winkelen. Den Haag heeft een Primark, dus shopsucces gegarandeerd! Mango, Zara, River Island: allemaal winkels die je ook tegen kunt komen in het centrum van Den Haag.

Eten en drinken
Als student kun je waarschijnlijk niet elke dag of elke week lekker ergens wat gaan eten. Op de momenten dat dit wel kan moet je er daarom extra van genieten! Er zijn ook genoeg plekken waar je voor minder geld heerlijk kunt eten. Denk bijvoorbeeld aan Tosti van Josti, Cheesecake Company, The Fiddler, De Sierkan en Zeta. Dit zijn plekken waar je echt eens naartoe moet gaan. Het eten smaakt er heeeeerlijk!

Uitgaan
Donderdagavond, studentenstapavond, toch?! 😉 En nee, het is niet zo dat je alleen op donderdagavond kunt stappen in Den Haag. Wel hebben veel cafés en uitgaansgelegenheden speciale acties op donderdagavond, dus dit zou je zeker in de gaten moeten houden. Het Paard van Troje is één van de populairste plekken om naartoe te gaan. Dit is een poppodium waar altijd wel wat te beleven valt. Andere leuke plekken in Den Haag zijn onder andere Millers, Danzig en Club Seven. Liever feesten in Scheveningen? Indigo en Strandclub WIJ zijn erg populair!

Handige en leuke feitjes over Den Haag:
– Vanuit Den Haag ben je met 10 minuten fietsen bij het strand van Scheveningen. Like!
– Middenin het centrum van Den Haag kun je fantastisch shoppen met onder andere een Primark.
– Den Haag telt zo’n 17.500 studenten.
– De hogescholen beginnen ieder jaar met introweken ‘De HOP Week’ en ‘Oh Oh Intro’. 
– Den Haag heeft een Smoothie Company waar je lekkere en gezonde smoothies kunt halen.
– In oktober organiseert Den Haag een echt Oktoberfest met heel veel bier.
– Den Haag telt maar liefst 447 kroegen. Wow!

Zou jij in Den Haag willen studeren? Waar studeer jij?

Bron, bron

Must reads 👀