News

Dit is wat er echt gebeurt als je telefoon niet in vliegtuigmodus staat

Als je het vliegtuig instapt ga je eerst op zoek naar je stoel en vervolgens vraagt het cabinepersoneel tijdens het taxiën of je je telefoon in vliegtuigmodus wil zetten. Maar waarom is dat eigenlijk? Guess what, het is niet omdat het vliegtuig anders neerstort tijdens het vliegen. Het schijnt namelijk een heel andere reden te hebben! Lees snel verder.

Nee, er gebeurt heus niets met het vliegtuig zelf als je telefoon niet in vliegtuigmodus staat. Nu is de grote vraag natuurlijk, wat gebeurt er wél? De reden waarom het cabinepersoneel de passagiers vraagt om hun telefoon in vliegtuigmodus te zetten is omdat het anders niet alleen passagiers irriteert, maar vooral de piloten in de cockpit.


Met de telefoons en technologie van tegenwoordig hoeven we niet bang te zijn dat onze geliefde iPhone of Samsung voor storingen zorgt in het vliegtuig. Sterker nog, er is helemaal geen bewijs dat elektronica voor een storing zorgt. Experts beweren dat de moderne technologie veilig en betrouwbaar is. Pfiew! Het enige wat elektronica veroorzaakt is een vervelend geluid voor piloten en luchtverkeersleiders, net zoals je hoort als een telefoon in de buurt van een speaker is. Maar goed, heel vaak komt dat niet voor. De piloot die hierover schreef zegt dat ze het geluid 1 à 2 keer per maand door hun koptelefoon horen, terwijl ze gemiddeld zo’n 50 vluchten per maand doen.

Weten we dat ook weer!

Wat dacht jij dat er zou gebeuren als telefoons niet in vliegtuigmodus zijn?

Bron en bron

Beeld: iStock

Must reads 👀