Lifestyle

De 9 leukste zomer DIY ideeën

Zodra het warmer wordt, verandert iedereen in een meer zorgeloze en speelse versie van zichzelf. Dit betekent ook meer creativiteit en zin om met dingen te experimenteren waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt. Dit is het perfecte moment om de DIY’er in jezelf naar boven te halen en je omgeving te verrassen met wat je allemaal hebt gemaakt. Lees snel verder voor inspiratie!

Maak je eigen chocola
Er zijn mensen die minder zin in chocola krijgen zodra het warmer wordt, maar echte chocoholics kunnen hier gerust het hele jaar door van blijven genieten. Heb je weleens je eigen chocola gemaakt? Als je van koken en bakken houdt is dit super leuk om te doen en je keuken vult zich dan bovendien met de heerlijke geur van smeltende chocola. Hieronder inspiratie voor een chocolade versie van de rainbow cake:

Watch on YouTube

Voor pindakaas- en chocoladeliefhebbers is deze Reese’s Cups tutorial leuk:

Watch on YouTube

Maak je eigen kaarsen
Omdat de winter nu definitief over is, heb je vast nog wat half opgebrande kaarsen over die goed van pas komen als je zelf kaarsen wilt maken en ze samen gaat smelten. Leef je uit! Je kunt ook oliën gebruiken om je eigen geurkaarsen te maken en glitter door het mengsel gooien om voor wat variatie te zorgen.

Watch on YouTube

Maak je eigen beautyproducten
In de zomer is het extra belangrijk om je lichaam goed te blijven verzorgen, want je huid wordt steeds meer blootgesteld aan de zon en je draagt steeds meer korte broekjes, topjes en rokjes. Bekijk de volgende video’s voor inspiratie om je eigen suikerscrub te maken.

Watch on YouTube

Maak je eigen pizza
Nu we het toch over eten hebben: heb je wel eens je eigen pizza gemaakt? Vaak zijn huisgemaakte pizza’s veel lekkerder (en gezonder), dus het is echt de moeite waard om een keer uit te proberen!

Watch on YouTube

Vind je zelf een pizza maken nog net iets te veel werk? Experimenteren met gekke tosti recepten is makkelijk en super leuk. Check deze hartige versie:

Watch on YouTube

En deze zoete versie:

Watch on YouTube

Maak je eigen dromenvanger
Dromenvangers voegen een leuke touch toe aan je slaap- of woonkamer en zijn eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken. Kijk zelf maar:

Watch on YouTube

Maak je eigen Scandinavische interieuritems
Een Scandinavisch interieur is heel erg in de mode, maar ook heel bijzonder. Kijk deze video als je graag iets in deze stijl voor in je huis zou willen maken:

Watch on YouTube

Maak je eigen kussens
Om nog even bij het interieurthema te blijven… Iets anders wat heel erg leuk is om te maken zijn kussens. Je kunt ervoor kiezen om ook hier voor een Scandinavisch thema te gaan of voor andere designs te kiezen. Kijk snel verder voor inspiratie!

Watch on YouTube

Maak je eigen ansichtkaarten
Het is altijd leuk om iemand een handgeschreven ansichtkaart te sturen vanuit te plek waar je op vakantie bent, zowel voor jezelf als voor degene die het ontvangt. Als je nog een stap verder gaat zou je ook helemaal zelf die kaart kunnen ontwerpen en maken. Check de video voor inspiratie:

Watch on YouTube

Maak je eigen ringenhouders
Het is eigenlijk doodzonde om al je ringen buiten je gezichtsveld op te bergen. Veel mooier staat het als je ze bijvoorbeeld in een platte ringhouder doet die ook leuk is om naar te kijken. Benieuwd hoe je op een makkelijke manier zelf er één kan maken? Kijk verder:

Watch on YouTube

Wat lijkt jou leuk om te maken?