Lifestyle

Wat zijn de leukste evenementen in juni?

Het is alweer bijna juni en dat betekent dat er een heleboel festivals op het programma staan. Lucky you! Om je even acute keuzestress te bezorgen heeft Girlscene een paar evenementen op een rij gezet die je niet wilt missen. Nu alleen nog bepalen waar je heen wilt! Lees snel verder voor leuke evenementen in juni.  

Mystic garden festival
Het Sloterpark in Amsterdam wordt the place to be voor danceliefhebbers op zaterdag 18 juni. Het programma bestaat uit een combinatie van theateracts en muziekoptredens van verschillende artiesten.
 

Het Hoofdgerecht
Als je de hele tijd bezig bent met wat voor lekkere dingen je tijdens je volgende maaltijd gaat eten is een foodfestival de moeite waard. Het Hoofdgerecht is een foodfestival dat plaatsvindt op 11 tot en met 14 juni op stadsstrand het Stenen Hoofd. Je kunt allerlei lekkere dingen proberen van verschillende foodtrucks en genieten van onder andere live optredens en kermisattracties. Bonus: entree is gratis!

Vega festival
Vegetariërs unite! Het Viva Las Vegas festival wat gedurende de hele maand juni plaatsvindt in Amsterdam staat helemaal in het teken van vegetarisch eten. Tip: de ‘Food market’ waar je biologische producten en heerlijke suikervrije chocola kunt proeven. Ook in de aanbieding: livemuziek van singer-songwriters, kookboeken, duurzame kleding, make-up en verschillende workshops, lezingen en films.

Artis ZOOmeravonden
Dierenliefhebbers worden blij van de langere openingstijden van Artis in Amsterdam. Het begint in juni en loopt door tot augustus. Wat houdt dit in? Je kunt tot zonsondergang nog naar alle dieren kijken en er zijn mensen die bepaalde geheimpjes over de dieren verklappen. Muzikanten en studenten van de Amsterdamse Muziekacademie zijn erbij om voor muziek te zorgen.
 

Taste of Amsterdam
Het ziet ernaar uit dat foodies deze zomer flink in de watten worden gelegd. Dit foodfestival wordt ieder jaar 4 dagen lang gehouden van 2 tot 5 juni en er is naast allemaal heerlijk eten een ‘live cook-off’ plus verschillende workshops en wijnproeverijen.

Mind the Gap
Op 3, 4 en 5 juni vindt het Mind the Gap festival op de ijsbaan van Spierdijk plaats. Er is een gevarieerd programma met diverse bands, zoals St. Tropez (voorheen Go Back To The Zoo).
 

Pinkpop
Verwacht grote namen als James Bay, Major Lazer, Bastille en James Morisson op de nieuwste editie van Pinkpop van 10 tot 12 juni. Als je een grote muziekliefhebber bent en goed tegen grote mensenmassa’s kunt, mag je dit eigenlijk niet missen. Het is het grootste openluchtfestival ter wereld en vindt voor de 47e keer plaats.

Shopping Night Den Haag
Shopaholics opgelet: op 24 juni vindt het grootste shoppingevenement in Nederland voor de tiende keer plaats in Den Haag. Tijdens deze avond sluiten de winkels niet voor middernacht. Daarbij is er op iedere straathoek entertainment en zijn er veel leuke acties en aanbiedingen.

Beach Challenge
Kort samengevat is dit een tweedaags sportspektakel rondom het Haagse Kijkduin op 24 en 25 juni. Op het programma staan een Beach Run (5 en 10 kilometer) en de cross triathlon de dag daarna. Als je een echte #fitgirl bent op zoek naar de volgende uitdaging, is dit een prima plek om te zijn in juni.

Waar ga jij heen?

Bron, Bron