Lifestyle

Waarom je hond je áltijd aankijkt als hij poept

We hebben geaccepteerd dat we de poep van onze hond moeten opruimen, maar één ding begrijpen we nog steeds niet… Waarom kijkt je hond je altijd aan als hij aan het poepen is? Nu kennen honden niet veel gêne (ze poepen rustig waar iedereen bij is), maar die blik blijft een beetje vreemd. Gelukkig kunnen we altijd op de wetenschap rekenen en er blijkt dus een heel logische verklaring voor te zijn! 

Als baasje moet je veel voor je hond over hebben. Je raapt zijn poep met je eigen handen van de straat – met een zakje, maar toch – en je neemt het ook voor lief als hij je soms onder kwijlt.  Maar één ding blijft vreemd aan Bruno: waarom kijkt hij je altijd aan als hij een dikke number two aan het draaien is?! Doet hij dat om jou te pesten? Of schaamt hij zich?

Voor ons is het redelijk onbegrijpelijk waarom je iemand aan zou kijken terwijl je jouw behoefte doet. Maar in het dierenrijk is het heel logisch. Jouw hond werpt die blik namelijk niet voor niks! En nee, het heeft niks met pesten of schamen te maken. De Amerikaanse dierenarts Kathryn Primm geeft ons het antwoord op de brandende vraag over onze trouwe viervoeter.

Dieren zijn altijd op hun hoede, al helemaal op een kwetsbaar moment. Wanneer ze heel kwetsbaar zijn? Precies, als ze poepen! Jouw hond kan zichzelf even niet verweren als hij zijn behoefte doet, daarom zoekt hij oogcontact met jou. Hij verwacht dat jij een signaal geeft als er gevaar op de loer ligt. Best logisch, eigenlijk! 

Vroeg jij je dit ook altijd al af? 

Bron