Fashion

Zwevende Ketting

Benodigdheden:
*
Staaldraad in een gewenste kleur
* Kraaltjes of pareltjes
* Voldoende knijpkraaltjes (je aantal kraaltjes x 2, en dan nog zo'n vijf extra erbij voor het slotje en voor de zekerheid)
* Een slotje (kapittelslotje of gewoon een normaal slotje)
* Twee knijpkalotjes
* Platbektangetje
* Kniptangetje

Werkwijze
Knip uit de staaldraad twee delen met het kniptangetje. Je kunt er ook meer doen voor een vollere ketting, maar je kunt het beste beginnen met twee. De kettingen moeten verschillende lengtes zijn, de ene groot en de andere kleiner. Voor mezelf heb ik de lengtes 52 en 42 cm gebruikt, maar dit moet je dus eventjes testen bij een ketting die je al hebt. Zorg dat er tussen de twee lengtes wel zo'n 10 cm zit.

Kies kraaltjes die je wilt, misschien wil je alle lichte voor de ene ketting of gewoon gevarieerd. Het is makkelijker om alvast een ontwerpje te maken, dan leg je alle kralen in volgorde, bijvoorbeeld op een servetje (dan blijft het goed liggen).

Pak een van de draden (maakt niet uit welke). Pak de kraal die je helemaal onder in het midden wilt hebben, je werkt dus van het midden naar de zijkanten. Je rijgt nu aan de staaldraad eerst een knijpkraaltje, dan de kraal, en dan weer een knijpkraaltje. Als je die drie precies in het midden van de draad hebt, knijp je de twee knijpkraaltjes met een platbektangetje dicht. Zorg dat de knijpkraaltjes vrij dicht tegen de grote kraal aanliggen, en in het midden van de draad. Zo, nu zit je eerste kraal vast ! Test eventjes of je het goed hebt dichtgeknepen, door even met de ketting te schudden. Schuif er niets weg, dan heb je het goed gedaan.

Doe dit zo verder met alle kraaltjes, totdat je beide staaldraden klaar hebt. Je moet tussen de verschillende kralen (dus de knijpkraal-kraal-knijpkraal) wel een aantal centimeters laten, voor het 'zwevende' effect. Hoe meer kralen je hebt, hoe minder ruimte je moet over laten, maar dit moet je dus zelf weten.

Ben je klaar en zit alles goed vast ? Pak dan de twee staaldraden samen aan een kant. Rijg er een knijpkalotje aan (met het ringetje naar boven), en daarna een knijpkraaltje. Je hebt dus nu dus je ketting, dan een knijpkalotje, en dan het knijpkraaltje. Daarna heb je dus nog maar een heel klein stukje draad over, als het goed is ! Als alles goed op z'n plaats zit, knijp je de knijpkraal heel goed vast. Nu knip je de rest van de draad kort af, dus tot aan het knijpkraaltje. Trek nu het knijpkalotje over de knijpkraal (zodat de knijpkraal en het uiteinde van het draadje helemaal verstopt zit in het kalotje), en knijp het kalotje dicht.


Het knijpkalotje en de knijpkraal links, beiden nog niet geknepen. In het midden zie je het kalotje over de knijpkraal zitten, nog niet goed dichtgeknepen. Rechts zie je de geknepen knijpkraal ín het kalotje zitten. Het kalotje is nu dichtgeknepen.

Doe dit aan beide kanten van de ketting, zodat je aan beiden kanten een uiteinde hebt met een knijpkalotje, en er daarna geen draad meer te zien is. Maak aan de ringetjes van de knijpkalotjes het slotje vast (door middel van het ringetje een beetje open te buigen). Dichtknijpen en klaar is je ketting !

Kralen.com bedankt voor de foto's..!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved