Beauty

Hoe zorg je ervoor dat make-up goed blijft op festivals?

Vakantie hoort bij de zomer, maar festivals zijn er tegenwoordig ook een groot onderdeel van. Niks geeft je meer een zomergevoel dan in het zonnetje losgaan op jouw favoriete festival. Een festival is één groot feest – letterlijk – maar je loopt ook tegen dingen aan. Hoe zorg je ervoor dat je er de hele dag verzorgd uitziet? No worries, Girlscene heeft dé tips om je make-up festival proof te houden!

Zonnebrandcrème
Ook al is de weersverwachting bewolkt en regenachtig, zonnebrandcrème mag niet ontbreken in je tas tijdens festivals, je wilt tenslotte geen rode of beschadigde huid overhouden aan je dagje (of weekendje) lol. Van zon kan je ook een glimmende huid krijgen; als je dit in toom wilt houden zijn blotting papers dus uitermate geschikt. Als je wat glans uit een potje wilt, kan je die beter halen uit poeder dan een tubetje, waar je huid vetter van kan worden. Een beetje ruimte in je festivaltas vrijmaken, dus!

Haarproducten
Je make-up goed houden is één ding, maar haar is natuurlijk minstens zo belangrijk. Zweterige, vette lokken zijn geen good look en dit kan je vermijden door droogshampoo, een goede borstel en genoeg elastiekjes bij je te hebben. Je kunt ook voordat je naar het festival gaat je puntjes laten knippen en investeren in een blow dry; dit zal je lokken er langer verzorgd uit laten zien.

Anti-bacteriën
Het is een gegeven dat festivals niet de meest schone plekken ter wereld zijn. Verwacht dus een bijna permanente aanval van stof, bacteriën en andere viezigheid. Hoe bescherm je je make-up? Ten eerste is een goede desinfecterende gel super handig, want je moet natuurlijk niet met vieze handen aan je gezicht zitten. Verder zijn doekjes die make-up verwijderen ook een goed idee. Liever niet voor iedere dag, want je huid droogt er op den duur van uit, maar als je voor een merk gaat waar geen chemicaliën in zitten, zijn ze een goede redder in nood.

Water
Het is belangrijk om voldoende water te blijven drinken om niet uit te drogen en dit geldt ook voor je huid. Probeer je alcoholconsumptie beperkt te houden. Hydraterende dagcrème is ook een must. Het voelt misschien raar om met een potje met crème rond te lopen, maar je huid zal je dankbaar zijn. Nog een tip: gebruik een Evian spray, die je op ieder ogenblik even tevoorschijn kunt toveren of vul gewoon een plastic spray flesje met water. Verfrissend en leuk!

Minimalisme
Met teveel make-up rondlopen op festivals is niet echt een goed idee. Bovendien staat het veel leuker als je voor een natuurlijke, maar speelse look gaat. De essentials: een wimperkruller, waterproof mascara, concealer om tekenen van vermoeidheid en oneffenheden mee te verbergen en een hydraterende lippenstift of balsem – het liefste een met zonnebescherming. Als je behoefte hebt aan meer producten, kan je hier natuurlijk oogpotlood, blusher of bronzer aan toevoegen. Tip: kies make-up die zo is ontworpen dat je het ook makkelijk zonder spiegel kan aanbrengen.

Regenbestendig
Waar zowel jij als je make-up niet blij van wordt: natgeregend worden. Handige dingen om bij je te hebben zijn dus: een paraplu of regenponcho en wattenstaafjes of zakdoekjes om uitgelopen make-up mee te verwijderen.

Luchtje
Een zwaar parfumflesje meesjouwen heeft geen zin. Daarom kan je beter een kleinere versie van je lievelingsparfum meenemen of een roller die al helemaal gebruiksvriendelijk is. Luchtjes waar je het meest blij van zal worden zijn eerder fris, fruiting en flirty dan intens en kruidig.

Hoe hou je jij je make-up goed op festivals?

Bron, Bron