Fashion

Krimpfolie

Weer zo'n basisschool idee wat nu helemaal hip is ! Krimpfolie, dus. Wie kent het niet meer van vroeger ? Een dun stukje folie, waar je op kon tekenen, stempelen en schilderen. Vervolgens in de oven doen en je plaatje werd de helft zo klein, maar wel drie keer zo dik ! Uitermate geschikt als hangertje dus, bijvoorbeeld voor aan een sleutelhanger, oorhaakje of kettinkje...

Gebruiksaanwijzing
Teken met watervaste inkt, watervaste stiften of Wasko-krijtjes iets op de krimpfolie. Sommige folie is ook geschikt om bedrukt te worden door een printer of kopieermachine (vraag dat wel duidelijk even na). Wil je je creatie ergens aan hangen, maak er dan van tevoren een gaatje in (daarna gaat niet meer !). Het gaatje maak je bv. met een perforator, na het bakken krimpt namelijk ook dat gaatje.

Helemaal klaar met tekenen, kleuren en andere creatieve uitspattingen ? Nu kun je het gaan bakken ! Knip je figuurtje netjes uit, leg het op een bakplaat en bak het in de oven. Meestal is dat op rond 160 graden, maar dat staat aangegeven op de gebruiksaanwijzing van jouw krimpfolie. Ook de tijd staat daarop vermeld.

Piept de oven ? Dan is je creatie dus klaar. Om te voorkomen dat -ie kromtrekt, kun je hem het beste meteen uit de oven tussen twee zware boeken leggen. Dan blijft ie mooi plat.

Succes !

Waar is het te koop
Krimpfolie vind je onder andere bij hobbyzaken. Ook kun je het hier online kopen: www.piensatelier.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved