Lifestyle

Hoe kun je afkoelen als het mega warm is?

Het kan soms een hele challenge zijn om niet dood te gaan van de hitte in de zomer. De zon schijnt en jij wilt zoveel mogelijk genieten, maar de temperaturen lijken een plan tegen jou gesmeed te hebben. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om er toch nog het beste van te maken – en koel te blijven. Lees snel verder voor tips om tijdens mega warme dagen af te koelen!

IJsjes
Hier heb je vast geen motivatie voor nodig. Toch blijven ijsjes eten een simpele, effectieve en lekkere manier om van het zomerweer te genieten zonder er aan onderdoor te gaan. Of je nou voor een waterijsje of Italiaans ijs gaat, het effect is hetzelfde: verkoeling en happiness.

Spicy food
Chilisaus fans of liefhebbers van ander pittig eten zullen blij worden van het nieuws dat scherp eten helpt tegen hitte – er is een reden waarom dit soort gerechten zo vaak gegeten worden in warme landen. Van pittig eten ga je zweten en hiervan koel je af. Slim!

Aftersun
Een simpele switch waarvan het niet moeilijk is om je er aan te houden, is in plaats van je normale bodylotion een verkoelende aftersun ’s ochtends en ’s avonds te gebruiken.

Slimme snacks
Eet kleine maaltijden en eet vaker. Hoe groter de maaltijd, hoe meer je metabolisme op gang wordt gebracht om het af te breken, waardoor je het warm krijgt. Kleine porties, dus!

IJsdrankjes
No offence warme chocomel, maar nu hebben we het wel weer even met je gehad. De zomer is juist een perfecte tijd om te genieten van al je favoriete gekoelde drankjes, zoals ijsthee, ijskoffie en verschillende frisdranken en limonades. Misschien kan je zelf experimenteren met ijskoude fruitsmoothies, een keer pink lemonade maken of gewoon water in een grote kan met ijsblokjes en stukjes fruit serveren.  

Natuurlijke stoffen
Draag geen synthetische stoffen en kies vaker voor katoen en lichte kleuren, die de warmte weerkaatsen.

Luxe slapen
Slaap op een zijden kussen. Niet alleen krijg je hiermee een Disneyprinses gevoel – het voelt veel koeler om op dit soort kussens te slapen. Bovendien kan je als je wakker wordt, zoals Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s (film aanrader) nonchalant je slaapmasker omhoog doen, melk uit een champagneglas drinken en met croissantjes ontbijten.

Hydrateren
Drink regelmatig water. Je lichaam voelt koeler als je gehydrateerd bent, dus hoe meer hoe beter (zonder een wateroverdosis te krijgen). Ben je een Evian meisje? Je kunt ook altijd een spray flesje met water overal mee naartoem nemen en die dan af en toe op je gezicht en lichaam sprayen als je die behoefte voelt.

Munt
Wees creatief met munt, dit heeft namelijk een verkoelende werking. Beperk het niet tot tandpasta, experimenteer met pepermunt bodylotion, munt ijs, doperwtensoep met munt… de opties zijn eindeloos!

Ground zero
Ga op een matje op de grond liggen. Als je even in paniek bent omdat je het te heet krijgt, kan je altijd nog even een matje erbij pakken en op de grond liggen. Simpel en heel zen, af en toe naar het plafond staren.

Schaduwzijde
De schaduw is veel fijner dan je denkt. Je hebt er alleen maar profijt van tijdens de hete zomermaanden. Doe dus net iets vaker alsof je niet bruin wilt worden en zoek die schaduw op!

Hoe blijf jij het liefste koel tijdens de zomer?

Bron, Bron