Health

Deze beachbody workouts maken jou zomerklaar

Summer is coming! Het wordt nu de hoogste tijd om die winterkilo’s weg te trainen. Het seizoen van de badpakken en bikini’s komt er weer aan en jouw doel is natuurlijk om er zo goed en zelfverzekerd mogelijk uit te zien. Sporten hoef je niet per sé in de sportschool te doen. Veel workouts kun je heel gemakkelijk thuis uitvoeren. Ben jij klaar voor de beachbody workouts?

Go hard or go home! Wanneer je aan het trainen bent voor een beachbody moet je er ook echt helemaal voor gaan. Je hoeft echt geen killer body te krijgen, maar je voelt jezelf al gauw zelfverzekerder wanneer je wat meer aandacht aan je lichaam besteedt. Wanneer je je cardiotraining met krachttraining combineert, maak je al een goede zet. Begin jij altijd met cardiotraining en dan pas krachttraining? Wissel dit eens om. Wanneer je begint met krachttraining dan ga je tijdens je cardio meer vet verbranden. Mooi meegenomen, toch? 😉

Krachttraining
Armen, benen, billen, buik: het moet er allemaal piekfijn uitzien voor de zomer. Wanneer je wat extra kilo’s kwijt wil is cardiotraining ideaal, maar vergeet de krachttraining niet. Het is misschien even een grote stap om in de sportschool naar de krachtapparaten te gaan, maar het is de moeite waard. Veel sportscholen hebben allerlei verschillende apparaten staan die voor je hele lichaam goed zijn. Je kunt altijd even een medewerker van de sportschool vragen welke apparaten je nu het beste kunt gebruiken.

Cardiotraining
Je moet je niet 100% focussen op cardiotraining, maar je moet het ook zeker niet vergeten. Begin als opwarmer met 10 minuten op de crosstrainer en begin daarna met je krachttraining. Na je krachttraining kun je nog een cardiosessie doen. Probeer ongeveer 30 tot 45 minuten conditietraining te doen per workout. Vind je dit te veel? Kies dan voor een iets kortere duur, maar een iets hogere intensiteit.

Zoek je een paar simpele oefeningen die je ook makkelijk thuis kunt uitvoeren? Kijk dan snel verder.

 

 

 

 

Doe minimaal 10 herhalingen per oefening en minimaal 4 sets. Zoals je ziet kun je deze oefeningen gemakkelijk thuis uitvoeren, maar ook prima in de sportschool. 

Hieronder vind je een aantal workout video’s die je kunt gebruiken ter inspiratie:

Watch on YouTube

# 40 Minute Fat-Burning HIIT Workout
Dat HIIT training goed voor je is kon je hier al lezen. Dus deze 40 minuten lange workout is perfect om in shape te komen. 

Watch on YouTube

# Beachbody Live! Workout
Dit is zeker geen gemakkelijke workout, maar wie mooi wilt zijn? De workout duurt ongeveer 30 minuten en je kunt deze prima thuis uitvoeren.

Watch on YouTube

# Beachbody women workout
Voor deze workout heb je wel wat meer attributen nodig. Veel sportscholen hebben deze attributen wel, maar je kunt er ook over denken om deze zelf aan te schaffen.

Watch on YouTube

# Beachbody buikspieren en benen workout
Deze workout is volledig gericht op je benen en buikspieren. De workout duurt eigenlijk maar 20 minuten, dus dit is prima vol te houden. Kom maar door met die killer abs!

Watch on YouTube

# Aerobic dance workout
Wil jij liever een workout waar je je heupen lekker los kunt gooien? Dan is deze aerobic dans workout echt iets voor jou. De opzwepende muziek motiveert je om helemaal los te gaan.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er heel veel verschillende workouts. Kies altijd een workout waar jij plezier in hebt. Wanneer je een workout doet die je eigenlijk niet leuk vindt, is de kans groot dat je er sneller mee stopt.

Ben jij ook al begonnen met het trainen voor je beachbody?