Travel

10 dingen die je kunt doen als je niet op vakantie gaat

Veel meiden denken meteen aan vakantie als je het over de zomer hebt. Super lekker als je op vakantie gaat natuurlijk, maar niet iedereen verlaat Nederland dit jaar. Maar no worries, dat betekent echt niet dat je je hoeft te vervelen als er voor jou geen vakantie op de planning staat. Girlscene vertelt je in dit artikel wat je allemaal kunt doen!

1. Ga naar festivals
Als je niet op vakantie gaat blijft er waarschijnlijk wel veel tijd over voor andere dingen. Festivals bijvoorbeeld! Trommel vriendinnen op die samen met jou festivals willen afstruinen. Bovendien hoef je niet voor ieder festival een kaartje te kopen, dus veel geld hoeft het niet te kosten. Lees dit artikel om inspiratie op te doen.

2. Vermaak je in een pretpark
Ga naar een website waarmee je kunt bieden op dagjes uit en scoor zo voor een leuke prijs kaartjes voor een pretpark. Hartstikke leuk om samen met familie of vrienden naar de Efteling of Walibi te gaan, toch? De leukste pretparken in Nederland en België vind je hier.


3. Bereid een picknick voor

In Nederland zijn we iedere zomer wel een aantal weken gezegend met mooi weer. Trek daarom je leukste zomeroutfit aan, ga naar de supermarkt en sla spullen in voor een picknick. Maak lekkere hapjes, bereid drankjes voor en neem alles mee naar het park. Super gezellig en ideaal als je last minute nog iets moet verzinnen!

4. Lees 
Als je vrij bent heb je eindelijk de tijd om dingen op te pakken waar je de rest van het jaar geen tijd voor hebt. Zo kan het lezen van boeken en tijdschriften er helemaal bij inschieten. Niets zo lekker als in een boek kruipen en de rest van de wereld een paar uur vergeten. Neem er nu lekker de tijd voor.

5. Volg een cursus
Heb je altijd al Spaans willen leren? Wil je snel een bepaalde dansstijl onder de knie krijgen? Moet je nog steeds je rijbewijs halen? De zomer is dé tijd om een cursus van een paar weken of een paar maanden op te pakken. Doe iets wat lang op je bucketlist staat maar waar je nooit ‘ja’ tegen hebt gezegd. Nu is het de tijd!

6. Laat je creativiteit de vrije loop
Ben je creatief? Maak dan tijdens de vakantie tijd om je creativiteit de vrije loop te laten. Houd je van schilderen? Ga schilderen. Is tekenen jouw passie? Doe dat dan. Ontwerp je liever dingen? Dit is je kans. Niets zo lekker én ontspannend als creatief bezig zijn en het vervolgens aan iedereen laten zien.

7. Verander je kamer
Misschien is je kamer klaar voor een make-over en guess what? Tijdens de vakantie heb je daar lekker de tijd voor! Verf je muren en/of meubels, koop nieuwe accessoires, hang leuke planken aan de muur, kies nieuwe gordijnen uit, zet je bed ergens anders neer… Met een paar kleine aanpassingen voelt je kamer weer helemaal als nieuw.

8. Verkoop oude spullen
Wil je een zakcentje verdienen zonder veel moeite te doen? Zoek dan je kleding en spullen uit en verkoop het! Je kleding kun je kwijt op Marktplaats, het Girlscene forum en de app United Wardrobe, maar ook op Facebook heb je tegenwoordig verkooppagina’s. 

9. Probeer tutorials uit
YouTube staat vol met beautytutorials, maar neem je ooit de tijd om die tutorials uit te proberen en de looks na te maken? Nu wel! Probeer eens die ingewikkelde vlecht of juist een recept dat je tegen bent gekomen op YouTube. Super leuk om te doen en zo leer je ook nog eens iets nieuws.

10. Ontdek een nieuwe stad
Er is altijd wel iemand thuis die met jou op pad wil. En hoe leuk is het om een stad of een streek te ontdekken waar je eigenlijk nooit komt? Pak de auto of de trein en reis af naar een plek in Nederland die nog op je lijstje staat. Bekijk de locale winkels, snuif een beetje cultuur op en eindig op een terras. Een ideale zomerdag!

Ga jij dit jaar op vakantie? Hoe vermaak jij jezelf in de zomervakantie?

Beeld: iStock