Lifestyle

5 tips om met je homo- of biseksualiteit om te gaan

Je had altijd al een crush op die ene jongen uit je klas, maar toen zoende je in een droom opeens met een meisje! Een ding is zeker: lesbisch of bi zijn is echt niets om je voor te schamen en het is super belangrijk om dit te accepteren. Lees snel verder voor een paar tips die je hierbij kunnen helpen!

Je seksualiteit maakt deel uit van wie je bent. Als je dit niet accepteert, vanwege verwachtingen uit je omgeving of andere sociale druk, ontken je hiermee een groot deel van jezelf. Not cool! Bovendien, als je echt op mensen van jouw geslacht valt en besluit hier niks mee te doen, onthoud je jezelf van ervaringen die voor ervoor jou echt toe doen!

Het is natuurlijk wel handig om eerst goed bij jezelf na te gaan of wat je voelt alleen een fantasie is of dat het je echt heel erg in beslag neemt en dat je aan weinig andere dingen kunt denken. Ook goed om te onthouden: veel vrouwen, die niet 100% gay zijn, fantaseren weleens over andere vrouwen, terwijl ze toch liever voor mannen kiezen en niks met een vrouw zouden beginnen. Als je er dan toch zeker van bent en je homo- of biseksualiteit zou willen omarmen, lees dan deze tips:

Hokjes
Voel geen druk om jezelf in een bepaald hokje te plaatsen. Mensen worden steeds meer open minded. Je zou het kunnen zien als verschillende ‘graden’ van alleen fantaseren, tot een nieuwe ervaring willen, tot zowel jongens als meisjes leuk vinden of gewoon niet zoveel met jongens hebben. Als je jouw gevoelens dus niet precies kunt benoemen, is daar helemaal niks mis mee.
 

 

Schaamte
Het is totaal onzinnig om je voor je seksualiteit te schamen. Dat is hetzelfde als niet trots zijn op wie je bent en het is heel belangrijk om jezelf te accepteren. Zelfverzekerdheid is sexy en het is belangrijk om eerst van jezelf te houden voordat je van iemand anders (van welk geslacht dan ook) kunt houden. Als je bang bent dat je vriendinnen je niet meer accepteren als ze weten wat je seksualiteit is, kun je er beter vanuit gaan dat zulke vriendinnen je niet waard zijn. Als je een paar vriendinnen kwijtraakt als je uit de kast komt, is dit dus eigenlijk alleen maar een goede wake up call. Echte vrienden accepteren je helemaal zoals je bent en je hoeft niet minder te verwachten.

Stereotypes
Druk voelen om je op een bepaalde manier te gedragen is niet fijn en dit geldt ook voor homo stereotypes. Niet nodig dus om je haar gelijk helemaal af te knippen en nooit meer hakken of rokjes te dragen. Tenzij dat is waar je echt blij van wordt, natuurlijk. Als je ervoor wilt zorgen dat je genoeg signalen uitzendt naar mede lesbische of biseksuele meiden, kun je beter bepaalde apps of sites gebruiken die hiervoor zijn bedacht of naar een gay bar gaan. Dit zou trouwens ook gewoon een leuk uitstapje met vriendinnen zijn, welke seksualiteit je ook hebt.
 

Vasthouden
Ook al proberen anderen misschien je ervan te overtuigen dat je helemaal niet homoseksueel bent, heeft het geen zin om hier veel aandacht aan te besteden als jij voelt dat het anders zit. Laat je niet beïnvloeden en blijf trouw aan jezelf!

Heb jij weleens twijfels over je seksualiteit?

Bron, Bron