Lifestyle

De leukste budget vakantiebestemmingen voor deze zomer

Nu dat de lente er is, kunnen sommige mensen het niet weerstaan om vooruit te denken en verlangen naar de zomer. Niks mis mee, eigenlijk, want er is niks leukers dan de perfecte reis voorbereiden met je vriend of vriendinnen. Lees snel verder voor tips voor de leukste budget vakantie bestemmingen als je op je centjes wilt letten, zonder dat dit ten koste gaat van je vakantie!

Griekenland (Santorini)
Omdat Griekenland het op dit moment economisch moeilijk heeft, is het veel goedkoper om er op vakantie te gaan. Populaire Griekse eilanden als Santorini en Mykonos zijn iets prijziger, maar toch vaak voordeliger dan vakanties op andere plekken en de zonsondergangen en het eten zijn er super bijzonder. Als je naar een iets rustigere (en nog goedkopere) bestemming wilt gaan, kun je bestemmingen als Skiathos en Paros kiezen.

Ierland
Dit is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je op zoek bent naar een zomer vakantiebestemming, maar vergis je niet: Ierland is prachtig en goedkoop. Er is voor iedereen wel wat: adembenemende bergen, bossen en meren als je van natuur houdt en knusse pubs met geweldige live muziek (Ieren hebben muziek in hun genen), Britse high street fashion ketens en vintage winkeltjes in de hoofdstad Dublin. Als je van lekkere taartjes houdt en zoete dingen voor bij de thee, is Ierland ook the place to be.

Turkijke (Thrace region)
Vooral als je niet naar Istanbul gaat, is Turkije een prima budget vakantiebestemming waar je zonder al te ver te hoeven reizen het gevoel krijgt dat je in een exotische omgeving bent. Neem ook eens een kijkje in het Thracië gebied, wat in Istanbul begint en een mengelmoes is van Bulgaarse, Europese en Griekse culturen.

Marokko
Marokko is niet alleen goedkoop, je hebt er prachtige landschappen, met stranden, watervallen, bergen en woestijnen. Als een trip naar de Sahara woestijn al heel lang op je bucketlist stond, is een reis naar de Zagora woestijn met overnachting ook beslist niet duur en natuurlijk is er in de steden ook veel te beleven – zoals op de traditionele markten.

Hongarije
Budapest is spotgoedkoop en op dit moment is er een echt hipstersfeertje in de stad. Echt leuk als je daar van houdt! Je kunt je natuurlijk onderdompelen in de geschiedenis van de stad (de Tweede Wereldoorlog heeft de stad flink aangetast), maar je kunt ook bijzondere taarten uitproberen en naar de bijzondere thermaalbaden en spa’s, waar je voor weinig geld geweldige massages kunt krijgen.

Kroatië
De kusten van Kroatië zijn een hele bijzonere kleur turqoiseblauw. Aanraders: de Adriatische kust in Split en Dubrovnik. Het eten is een mix van Mediterraans en Italiaans met een twist en het klimaat is bijna het hele jaar door geweldig.

Vietnam
Wat er allemaal leuk is aan Vietnam: een gezellig bruisend straatleven, heerlijk eten, rijstterrassen en schattige traditionele dorpjes, om maar wat op te noemen. Je voelt je in Vietnam echt alsof je in een andere wereld bent en het eten is er gezond en lekker – denk maar aan phosoep en rijstpapier gevuld met groente en vlees.

Noord Thailand
Thailand is meestal een super dure vakantiebestemming met resorts voor mensen die met geld willen smijten, toch? Niet als je naar het binnenland en het noorden gaat. Eten in Thailand is heerlijk en spotgoedkoop en het is makkelijk om je van plek naar plek te verplaatsen. Veel mensen gaan ook op een solovakantie naar Thailand, dus als je denkt dat dit iets voor jou is, is het zeker het proberen waard.

India
Veel mensen die iets met spiritualiteit hebben, hebben India op hun bucketlist staan. India is de geboorteplaats van yoga, dus er zijn verschillende cursussen die je kunt volgen of mini-yoga vakanties waar je je voor kunt inschrijven. In India is ook de Chai tea ontstaan, dus ze zullen waarschijnlijk 10x zo lekker smaken als die van Starbucks.

Wat lijkt jou een leuke budget vakantiebestemming?

Must reads 👀