Beauty

5 ultieme tips om waterproof make-up te verwijderen

7

Als je make-up aanbrengt is het vaak de bedoeling dat het de hele dag blijft zitten. Daarom doe je flink je best om producten te gebruiken die ervoor zorgen dat je gezicht er zo lang mogelijk flawless uitziet. Het nadeel hiervan? Soms is het een pain in the ass om het te verwijderen. Maar no worries, met de volgende 5 tips verwijder je waterproof make-up als geen ander.

Moet je make-up de hele dag op z'n plek blijven zitten? Dan zijn waterproof producten perfect! Het nadeel is dat je deze producten alleen niet makkelijk kunt verwijderen. Sterker nog, soms blijft het muurvast zitten, vooral als het bijvoorbeeld om waterproof mascara of een lipstain gaat. De grote vraag is nu hoe je deze make-up kunt verwijderen zonder al je wimpers eruit te trekken en je huid te irriteren. Girlscene helpt!

1. Olie, olie en nog meer olie
Niets zo vervelend als je gezicht reinigen en vervolgens erachter komen dat je niet alle make-up hebt verwijderd. Met olie voorkom je dat. Een reinigingsolie durven veel mensen niet te gebruiken en dat is juist zonde! Olie verwijdert make-up namelijk beter dan een gewone lotion of melk en je huid wordt er echt niet vetter of slechter van. Integendeel zelfs, want of je nu een droge of vette huidtype hebt: reinigingsolie is ideaal.

2. Kokosolie
Gebruik je liever natuurlijke producten op je huid? Dan kun je een pot kokosolie uit de keuken pakken, als je dat in huis hebt natuurlijk. Want wist je dat kokosolie heel fijn is om waterproof oogmake-up eraf te krijgen? Je hebt vast weleens last van restjes mascara op je wimpers en eyeliner op je oogleden. Als je kokosolie zachtjes op je oogleden en wimpers masseert en het vervolgens weghaalt weet je zeker dat je echt alles verwijdert!


3. Micellair reinigingswater

Als je micellair reinigingswater kent weet je dat het niet zo goed werkt als je waterproof make-up draagt. Gelukkig is Garnier daar nu van op de hoogte en daarom brengen zij een micellair reinigingswater uit speciaal voor langhoudende en waterproof make-up. Heel fijn, want het reinigt, verwijdert make-up en kalmeert de huid. Ook prettig: je hoeft dit niet af te spoelen met water, wat je met andere reinigingsproducten wel doet. Met zo'n grote fles van 400 ml kun je ook ongeveer 200 keer je make-up weghalen, dus dat betekent dat het ook nog eens zuinig in gebruik is!

Garnier micellair reinigingswater kost €6,49.

4. Vaseline
Wat moeten we toch zonder de good old Vaseline? Eerder vertelden we je al over de verschillende manieren waarop je Vaseline kunt gebruiken, maar wat we je nog niet hebben verteld is dat Vaseline perfect is om lipstains te verwijderen. Zulke lipproducten zijn erg moeilijk om van je lippen te krijgen, maar een beetje Vaseline doet wonderen. Masseer de Vaseline op je lippen en de lipstain laat los. Bovendien voelen je lippen dan helemaal niet droog aan, wat ook fijn is. ;-)

5. Olijfolie
Tot slot nog een quick tip voor waterproof oogmake-up: olijfolie! De kans is groter dat je een waterproof mascara in huis hebt dan kokosolie (zie punt 2) en in dat geval kun je ook aan de slag gaan met olijfolie om je wimpers schoon te maken. Hoe werkt het? Maak de oogleden en wimpers nat met water en druppel vervolgens olijfolie op een wattenschijfje. Dat wattenschijfje druk je tegen je wimpers en oogleden aan en na een halve minuut merk je dat de waterproof make-up loslaat. Spoel daarna nog even na met lauwwarm water et voilà!

Hoe verwijder jij waterproof make-up?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

7 reacties

 • 2 jaar geleden fleurdk

  Olie + cleanser + Lefery nachtcreme = perfect!

 • 2 jaar geleden Caduto

  Ik gebruik gewoon van die makeupdoekjes van de jumbo, werkt ook supergoed

 • 2 jaar geleden Vanessablogt

  Goede tips! Ik merk dat micellair water hiervoor goed werkt.

 • 2 jaar geleden LovaticForever15

  Handig artikel bedankt! En ik draag nooit waterproof make-up juist omdat ik nooit wist hoe je het er goed afkreeg. Nu dus wel !

 • 2 jaar geleden Isabelle

  Handig! Dankjewel!

 • 2 jaar geleden Soepstengel

  drie keer olie? :')

 • 2 jaar geleden MOU

  De make up remover van Rituals is echt perfect. Het micellair water van Garnier op het plaatje echter echt niet.

 1. 1