Lifestyle

Reis voortaan goedkoper met deze tips!

Reizen is geen goedkope hobby. Het kan soms lastig zijn om ervoor te zorgen dat je niet totaal blut bent na een vakantie, ook al heb je een bijbaantje of twee. Een goede voorbereiding is alles, dus het kan geen kwaad om een paar handige tips te onthouden die voor je portemonnee een wereld van verschil kunnen maken. Lees snel verder als je benieuwd bent naar wat deze zijn!

Voor vertrek
Het is logisch, maar makkelijk om te vergeten dat je al heel wat kunt besparen als je een goedkoop land uitkiest. Dit hoeft echt niet te betekenen dat er in het land niks te beleven valt. Santorini, bijvoorbeeld, is een prachtig Grieks eiland dat spotgoedkoop is. Zo heb je veel meer paradijselijke plekken waar je echt geen bakken met geld voor hoeft neer te tellen.
Nog iets waar je op kunt besparen: je vliegticket. Ook al is een reis met tussenstops net ietsje vervelender, zijn ze wel vaak goedkoper. Kijk of je ook vanaf een minder bekend vliegveld kunt vliegen (niet Schiphol dus). Vaak bespaar je hiermee ook heel veel geld. Als je een koffer of backpack nodig hebt, is het ook handig om te kijken naar tweedehands exemplaren – weer een besparing. Probeer ook om niet onnodig dure dingen mee te nemen. De uitkomst is minder zorgen en wat je niet mee hebt, kan niemand je afnemen.

Verblijf
Wat eten en drinken betreft, is het een goed idee om de toeristische hotspots zoveel mogelijk te vemijden. Dit is eigenlijk alleen maar leuk voor jou, want lokaal eten is vaak veel verser en lekkerder dan wat ze toeristen soms voorschotelen. Bovendien ontdek je dan meer over de cultuur van het land dat je bezoekt. In plaats van naar de supermarkt te gaan, zou je ook eens een bezoekje kunnen brengen aan de markt. Je kunt hier vaak super mooie Instagramfoto’s maken en het eten is vers en goedkoop. Ga eens picknicken – gezellig, sfeervol en goedkoop. Niet iedere avond uitgaan is ook een aanrader, aangezien het nogal kan aantikken. Bedenk maar dat ‘s avonds uitgaan in Nederland altijd nog kan, en dat je aan een paar keer in het buitenland misschien wel genoeg hebt (tenzij het doel van je reis zoveel mogelijk uitgaan is). Check ook even welke musea of andere bezienswaardigheden gratis zijn.

Handige hacks
Niemand wil op reis niet bereikbaar zijn voor het thuisfront. Check of er bepaalde buitenlandabonnementen zijn of koop een SIM-kaart in het land van bestemming. Vergeet ook niet gratis opties als Skype en Facetime. Neem een fles mee die je steeds met water kunt vullen. Ook al kun je in het land van je bestemming geen kraanwater drinken, is het altijd goedkoper om grotere flessen te kopen die je vervolgens verdeelt in kleine flesjes die je altijd bij je hebt. Zo geef je ook minder uit aan drinken buiten de deur. Ga na of je hotel tandpasta, scheermesjes, douchegel en misschien zelfs scheermesjes heeft. Dat bespaart jou weer dingen die je moet inslaan. Ga eens een keer couchsurfen, een leuke en goedkope manier om nieuwe vrienden te maken en in één klap meer te ontdekken over een nieuwe cultuur. Neem tenslotte niet teveel mee. Tenzij je heel verleidelijk met je wimpers weet te knipperen terwijl je je eruit probeert te praten, zal je veel moeten betalen voor extra gewicht.

Heb jij nog handige budget reistips?

Bron, Bron