Creër je eigen haaraccesoires

Fashion door Redactie

Saai haar ? Nu niet meer ! Want ik geef je (zelfbedachte) tips om een hoop haaraccesoires te maken. Gewoon een uurtje fröbelen op een regenachtige, saaie zondagmiddag en tadaa: unos neuos creatios ! Easy as that...

Rozenelastiekje

Benodigheden
Een effenkleur elastiekje, een zilver rondje dat je open kan buigen en een roos (beiden fourniturenzaak)

Hoe?
Het zilveren rondje buig je open met een (platbek)tangetje, die je vast nog wel in de gereedschapskist kan vinden. Als er al een soort haakje of gaatje in de roos zit, schuif je het ringetje erdoorheen. Zoniet, maak dan een klein gaatje met bv. een passer. Haal het ringetje er door heen. Buig het ringetje dan nog verder open, zodat je het om het elastiekje kunt schuiven. Knijp dan het ringetje helemaal op elkaar, zodat het er niet meer af kan. En klaar is je elastiekje-met-roos, ideaal voor om een rommelknotje of paardenstaart !

Glitterclip

Benodigheden
Een 'lege' (dus niet bedekte of gekleurde, gewoon zilverkleurige) clip voor in je haar (drogist of hobbyzaak) en vierkante kraaltjes of nepdiamantjes, hobbylijm

Hoe?
Heel simpel: je plakt de vierkante kraaltjes of nepdiamantjes met de hobbylijm op je klip. Even een halfuurtje goed laten drogen en klaar is je superdeluxe haarclip ! Leuk voor lang haar, maar ook voor een korte en piekige coupe.

Parelelastiekje

Benodigheden
Een uitgerekt effenkleur elastiekje (liefst wit of zilverkleurig), zilverkleurige pareltjes of kraaltjes

Hoe?
Ga naar de kralenwinkel en zoek zilverkleurige parels of kralen. Meet je elastiekje even op (dat zal ongeveer zo'n tien centimeter zijn) en knip een touwtje in die afmeting. In de winkel kun je dan de kralen eraan rijgen, zo weet je dat je er altijd genoeg hebt. Knip het elastiekje kapot (daarom moest hij uitgerekt zijn), rijg de kralen eraan en knoop hem weer dicht. De kralen komen langs of over de knoop heen, dus het valt niet op.

Fantasieclipjes

Benodigheden
Twee of meerdere 'lege' clipjes, versiering zoals vlindertjes of diamantjes (fourniturenzaak), hobbylijm

Hoe?
Same story als bij de glitterclip, alleen dan bij kleine clipjes. Probeer de clipjes ook leuk in je haar te zetten, bijvoorbeeld ééntje achterop je hoofd, die een derde van je haar als losse staart wegzet (dit heet de Franse staart...). Je kunt ook een grotere clip met 'tandjes' pakken. Plak de versiering erop (vooral vlindertjes die kunnen bewegen) zijn errug leuk.

Chinese stokjes

Benodigheden
Een 'chinees stokje' (ook wel chopstick of haarstokje genoemd) van de drogist, potje plakkaatverf of acrylverf, kwastje

Hoe?
Leg het stokje op een schoteltje op een stuk krantenpapier. En schilderen maar ! Leuke tip: koop ook een potje glitter, die je erover heen kunt strooien. Als de verf nog nat is, kun je het heel makkelijk doseren en krijg je een subtiel glitterlaagje. Het stokje moet eventjes drogen, maar den heb je een heel leuk stokje om je haar mee op te steken !

Crazy haarband

Benodigheden
Een effen haarband (H&M, drogist) en versiering à la diamantjes, vlindertjes of roosjes (fourniturenzaak), naaigerei

Hoe?
Misschien kan je het zelf, anders moet je moeder of buurvrouw even een handje helpen. Je moet hierbij namelijk een beetje kunnen naaien! Kies leuke versiering uit en naai deze aan de zijkant (niet beiden zijkanten, maar kies één kant) van je haarband. Hartstikke leuk voor in de zomer !