Beauty

Zo vind je de beste shampoo voor jouw haar

Shampoo is zo’n typisch beautyproduct dat niet echt spannend is, maar dat je wel steeds opnieuw moet kopen. Zoals deodorant en tandpasta bijvoorbeeld! Maar net zoals bij de twee laatstgenoemden is het wel belangrijk dat je de juiste shampoo vindt. Maar no worries, Girlscene vertelt je precies wat de beste shampoo is voor jouw haartype.

Pluizig haar, futloos haar, krullend haar, steil haar… Er zijn ontzettend veel verschillende haarsoorten en ieder haartype heeft een andere verzorging nodig. Maar hoe weet je nu wat het beste is voor jouw haar? Laten we beginnen bij de basis: de juiste shampoo uitkiezen. Hieronder zie je per haartype welke shampoo erbij past.

Steil
Mensen met steil haar omschrijven hun haar ook wel als slap, futloos en misschien zelfs een tikkeltje saai. Grote kans dat je vaak de behoefte hebt om je haren te wassen en mede daarom graag producten zoals droogshampoo gebruikt. Steil haar heeft weleens de neiging om snel vet te worden. Onthoud wel dat niet iedereen met steil haar hetzelfde haar heeft. Zo heeft de één fijn haar, terwijl de ander een volle bos heeft. Voor fijn haar kun je het beste een volume shampoo gebruiken en voor laatstgenoemde een cleansing shampoo die je haar juist schoon krijgt. 

 
Aussie Aussome Volume Shampoo €6,99 | L’Oréal Elvive Multivitamines Fresh Shampoo €4,09

Slag
Als je een slag in je haar hebt is de kans groot dat je kapsel goed in model blijft zitten als je het steil maakt of krult. Heel fijn, maar je hebt ook snel last van een bad hair day als je haar in natuurlijke staat géén zin heeft om goed te zitten. Kies daarom een shampoo uit voor de look waarvoor je wil gaan. PS: wordt je haar snel pluizig? Dan kun je het beste een anti-pluis shampoo pakken! Vermijd sulfaten als je haar aan de droge kant is.

 
L’Oréal EverRiche Dry Discipline €8,99 | John Frieda Frizz Ease Smooth Start Shampoo €8,99

Krullen
Krullen zijn prachtig, maar ze hebben wel speciale verzorging nodig als je wil dat je krullen er all day every day perfect uitzien. Van nature hebben krullen de neiging om aan de droge kant te zijn, dus een verzorgende shampoo is absoluut een must. Voor zijdezachte krullen zijn de volgende shampoos aanraders. Sterker nog, als je alleen je haar met conditioner wast vindt je haar dat misschien wel nog beter! Lees er hier meer over.

  
Herbal Essence Bee Strong Shampoo €3,29 | Garnier Fructis Strength & Repair Shampoo €3,79

Gekleurd
Je haar is steil, heeft een slag of juist krullen, maar als je je haren verft kun je beter kijken naar een shampoo die speciaal daarvoor gemaakt is. Zoals je waarschijnlijk weet is je haar verven niet heel bevordelijk voor je haar zelf – en toch doen we het lekker – en daarom is het wel zo fijn om een goede shampoo te gebruiken. Je lokken hebben de verzorging hard nodig! Bovendien blijft je kleur er dan ook mooier uitzien.

 
Garnier Loving Blends Honinggoud Herstellende Shampoo €3,49 | Andrélon Colour & Shine Shampoo €4,99

Welke shampoo gebruik jij?