Lifestyle

De leukste (en schattigste) kattencafés ter wereld

Ben je een trotse cat lady die het liefst ontspant met thee en taart? Dan zijn kattencafés waarschijnlijk iets voor jou. Girlscene tipt daarom de leukste (en schattigste) kattencafés op de wereld zodat jij tijdens je volgende city trip de nodige dosis kattenknuffels kunt regelen.

Temari no Ouchi, Tokyo
Japan heeft al heel lang een obsessie met alles wat katten betreft (denk aan Hello Kitty) en is een soort katten walhalla waar je alles kunt vinden voor een bijzondere kattencafé ervaring. De cafés hebben vaak bijzondere thema’s en Temari no Ouchi in Tokyo is geen uitzondering. Verwacht een soort ondergronds sprookjeshuis – met katten – waar je het gevoel krijgt dat je in een Hans en Grietje wereld beland bent met matcha lattes, cake met slagroom en Aziatische katten.

Meow Parlour, New York
In Meow Parlour heb je net zoals in ieder gewoon café gratis WiFi, maar ook macarons en koekjes in de vorm van kattenkoppen en een verzameling vrijlopende katten, waarvan je sommige kunt adopteren. Je kunt er van een half uur tot 5 uur blijven ontspannen.
Adres: 46 Hester Street, New York

Kattencafe Kopjes, Amsterdam
In dit café in Amsterdam West wonen 8 katten die door Stichting Dierenleed in Amsterdam Noord en het Dierenopvangcentrum Amsterdam zijn uitgekozen. Je betaalt 3 euro voor de entree en hebt een aanbod van ‘catuccino’s, ontbijt, lunch en taart binnen handbereik – allemaal biologisch. Er is beperkt plek, dus er wordt geadviseerd om te reserveren.
Adres: Marco Polostraat 211, Amsterdam

Lady Dinah’s Cat Emporium, Londen
Als je in Londen bent, is het de moeite waard om een keer te gaan high-tea’en in een kattencafé – weer eens wat anders. Bij Lady Dinah’s lopen negen katten vrij rond en heb je naast high tea’s ook keuze uit andere traditionele Englese snacks.
Adres: 152-154 Bethnal Green Road, London

La Gatoteca, Madrid
La Gatoteca in Madrid verzamelt katten die geen huis hebben kunnen vinden. Je kunt er langsgaan om iets te drinken, met de katten te splelen en als er een je aandacht heeft getrokken, deze adopteren.
Adres: Calle Argumosa, 28, Madrid

Neko No Jikan, Japan
Dit is het eerste kattencafé dat in Japan werd geopend. Hij zit in een populaire wijk van Japan en is daarom iets prijziger dan normaal, maar het is wel bijzonder om de eerste van zijn soort te zien en er lopen maar liefst twintig katten rond.

Catmosphere Cat Café, Thailand
Dit kattencafé heeft een Star Wars-ruimte thema en iedere kat heeft een speciale toegewezen rol, zoals piloot, ‘sixth lord’ en knuffelprinses. Er hangt een ontspannen sfeer en het menu heeft voor iedereen wel wat. Daarbij is er ook een speciale kattenbioscoop waar je klassiekers kunt kijken met een kat op schoot.
Adres: Huaykaew Road, Chiang Mai 50300

Wat vind jij van kattencafés?

Bron, Bron, Bron.