Food

5 voedingsmiddelen die jouw huid laten stralen

Smeer niks op je huid wat je niet kunt eten! Dit is iets wat we de laatste tijd vaker voorbij horen komen. Natuurlijke huidverzorging is belangrijk maar ook wat we eten is een factor die meespeelt voor een gezonde en mooie huid. Nu zijn er een aantal voedingsmiddelen die je huid direct een oppepper kunnen geven. Dus ga snel naar de supermarkt en haal ze in huis!

De huid is je grootste orgaan van je lichaam en bepaalt voor een groot gedeelte ons uiterlijk en ons gevoel van aantrekkelijkheid. Niet gek dus dat we er alles aan willen doen om deze zo mooi mogelijk te maken met goede huidverzorging en de juiste voeding.

1 Water – Jouw lichaam beschikt over het vermogen om zich te ontdoen van gif- en afvalstoffen. Om deze stoffen efficiënt af te voeren is het belangrijk dat je vochtbalans op peil is. Daarnaast is het nodig dat al je organen, weefsels en cellen, en dus ook je huid de hele dag door voldoende gehydrateerd is. Drink daarom minimaal 2 liter water per dag.

2 Groenten en fruit – Groenten en fruit zitten vol met water en belangrijke voedingsstoffen welke helpen je lichaam te reinigen. Vooral donkergroene groenten zoals boerenkool zijn belangrijk voor je huid. Ook komkommer, citroen en blauwe bessen zitten boordevol goede stoffen. Kies bij voorkeur voor de biologische variant zodat je geen bestrijdingsmiddelen binnen krijgt.

3 Tomatensap – Tomaten is de rijkste bron van lycopeen. Dit stofje is een antioxidant die de huid behoedt voor verbranding en veroudering van de huid als gevolg van zonlicht. Vooral producten afgeleid van tomaten zoals tomatensap, -soep en ketchup zijn rijk aan lycopeen, maar het komt ook voor in wortel, paprika en papaja.

4 Vis – Onverzadigde oliën en vetten, en met name Omega-3, helpt je celmembranen gezond te houden door ze te beschermen tegen schadelijke stoffen. Daarnaast vormt het een beschermend laagje op de huid waardoor vocht verlies wordt tegen gegaan. Dit zorgt voor een zachte en soepele huid. Vooral vette vissoorten zoals makreel, zalm en forel zijn rijk aan Omega-3. Naast vis zijn ook (wal)noten, lijnzaad en plantaardige oliën en vetten zoals kokosolie een goede keuze.

5 Vezels – Vezels kunnen afvalstoffen aan zich binden waardoor deze afvalstoffen beter worden afgevoerd en via de darmen je lichaam uit gaan. Haverzemelen, lijnzaad en volkoren producten zijn een vezelrijke aanvulling.

Wil je naast gezond eten ook meer aandacht besteden aan natuurlijke huidverzorging? Dan zijn wij fan van het merk CÏME en onze eigen natuurlijke deodorant die je makkelijk overal mee naar toe kan nemen in je tas.

Wat eet jij het liefst voor een stralende huid?

Meer healthy blogs lezen? Neem een kijkje op BeBio.nl
Beeld