Lifestyle

Dit waren de grootste hits van maart

21 maart is officieel de lente begonnen! Je merkt het al aan het weer, maar ook in de nieuwste muziek is de lente-vibe al aardig te voelen. Music radio-dj Lieke Veld is de hele dag bezig met muziek en weet dus precies wat dé hits van dit moment zijn. Dit zijn de 10 leukste nummers van afgelopen maand: Fifth Harmony tot Ariana Grande.

Fifth Harmony ft. Ty Dolla Sign – Work from home

Watch on YouTube

Nadat Camila in 2015 een uitstapje maakt met Shawn Mendes op “I Know What You Did Last Summer”, komt op 20 mei 2016 het tweede album 7/27 van Fifth Harmony uit. En dit is daarvan alvast een voorproefje. Fifth Harmony had alleen één probleempje, de title was “Work” totdat Rihanna opeens een single met dezelfde titel uitbracht. Daarom hebben ze er maar twee woorden aan vastgeplakt en er “Work from home” van gemaakt.

Ariana Grande – Dangerous Woman

Watch on YouTube

De titel zegt al een beetje wat je van het nummer kan verwachten, stoer en af en toe zelfs met een rock-‘n-roll sausje. “Dangerous Woman” is de eerste single van het gelijknamige album. Je hebt ‘m vast wel een keer gehoord op de radio, maar er was tot 1 dag geleden nog geen videoclip van. Nu kan je Ariana Grande ook zelf haar single zien zingen.

Willy William – Ego

Watch on YouTube

Willy William is een Franse dj/producer/singer-songwriter met Jamaicaanse roots. Na jaren onderdeel geweest te zijn van een Frans muziekcollectief (Collectif Métissé), is hij vorig jaar op 45-jarige leeftijd serieus aan z’n solocarrière gaan werken. Mijn collega Mattie Valk was meteen verliefd toen hij dit liedje voor het eerst hoorde en heeft het daarom flink veel gedraaid op Qmusic. En ik ben ‘m nog steeds niet zat!

Douwe Bob – Slow down

Watch on YouTube

Hij heeft stijl, is grappig en hij is knap! Wat dat betreft maken we een goeie kans met Douwe Bob op het songfestival. De bookers denken daar anders over, die voorspelden dat hij eindigt op een 22e plek. Maar, dat dachten ze van The Common Linnets ook en we weten allemaal hoe goed dat afliep! Ik heb er alle vertrouwen in met Douwe Bob en Slow Down.

Marco Borsato & Matt Simons – Breng me naar het water

Watch on YouTube

Marco Borsato heeft al een aantal bijzondere duetten gemaakt, met Trijntje Oosterhuis, Ali B en Sita om er een paar te noemen. Maar dit is extra mooi omdat je Engels en Nederlands door elkaar hoort. “Take me to the water” of Breng me naar het water is de nieuwste van Marco Borsato met Matt Simons.

Cam – Burning house

Watch on YouTube

Elke week hoor je bij Mattie & Wietze een liedje dat Jan Kooijman uitkiest als ‘goeienmorgenmuziek’. Bijvoorbeeld “Follow the sun” van Xavier Rudd. Maar toen ik dit hoorde stroomden de tranen over mijn wangen. Cam met “Burning House”.

Miss Montreal – One last drink

Watch on YouTube

Miss Montreal heeft alweer de tweede single van haar nieuwe album uitgebracht dat op 22 april uitkomt. Wat me opvalt is dat ze een nieuwe sound heeft, veel elektronischer, maar tóch blijft ze zichzelf. Als je dit nummer voor het eerst hoort, weet je meteen dat het Miss Montreal is en dat vind ik knap.

Cheat Codes & Kris Kross Amsterdam – Sex

Watch on YouTube

Het leuke aan een nieuw liedje waarbij een sample wordt gebruikt van een bekend nummer is dat je het meteen mee kan zingen! Voor dit liedje gooiden Cheat Codes & Kris Kross Amsterda “Let’s talk about sex” van Salt-N-Pepa in de remix. En het is een nummer geworden dat ik deze zomer zeker op repeat zet.

Jeremy Loops – Down South

Watch on YouTube

Het nummer dat deze maand het méést werd aangevraagd op Qmusic is zeker weten Jeremy Loops en “Down South”. Hij wordt weleens de “Justin Bieber” van Zuid Afrika genoemd. Maar heeft ook wel wat van onze eigen Chef’ Special. Jeremy Loops speelde al in het voorprogramma van Twenty One Pilots en toert momenteel door Europa, eind februari was hij nog in Amsterdam.

DNCE – Cake by the ocean

Watch on YouTube

De Jonas Brothers zijn al een tijd uit elkaar. Nick Jonas werkt aan zijn solo-carrière, met o.a. de single “Levels” en een gezamenlijk tour met Kelly Clarkson. Maar zijn grote broer Joe Jonas heeft op dit moment meer succes onder de naam DNCE met hun eerste single “Cake by the ocean”. Super aanstekelijk liedje!

Qmusic radio-dj Lieke is maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.00 uur te horen op Qmusic.

Wat is jouw favoriete nummer?

Must reads 👀