Strijkkraaltjes kettingen

Fashion door Redactie

Childlike is weer hip, en daar horen ook 'kinderachtige' do-it-yourself ideetjes bij. Zo ook de strijkkralen! Hiermee maak je heel erg leuke hangers voor aan een (lange) ketting. Helemaal streetstyle!

Waar koop je het?

Bij een speelgoedwinkel koop je strijkkraaltjes (je hebt bijvoorbeeld zakken of doosjes met heel veel kleurtjes). Hama is een bekend merk voor de kraaltjes. Ook koop je een bordje, bijvoorbeeld een rondje of vierkantje of eentje in een bepaalde vorm (bv. een kikker). Ook zitten er vaak voorbeelden of uitlegboekjes bij.

Oja, de kraaltjes zijn echt goedkoop, je betaalt maar een paar euro voor een grote zak.

Hoe doe je het?

Vaak staat het allemaal beschreven in de handleiding die bij de kraaltjes zit. Je legt de kraaltjes in het bordje, legt er een stukje bakpapier op, strijkt er overheen, even af laten koelen en klaar !

Handige sites

http://www.kinderplezier.com/?p=strijkkralen

http://strijkkralen.web-log.nl/

http://www.strijkkralen.nl/

Voorbeelden

Tips:

* Strijk één kant heel goed en de andere kant (de voorkant) ook een beetje. Zo is 'ie een stuk steviger.
* Strijk ook niet te lang op dezelfde plek! Je kan de puntjes van het bordje waar geen kraaltjes op zitten zo "platstrijken". Ze smelten en daardoor passen er geen kraaltjes meer op!
* Kijk ook goed van te voren hoeveel ruimte je voor een figuur nodig hebt, het is ontzettend balen als je er bijna op 't einde achterkomt dat het niet meer past!
* Zorg voor een gaatje waar een kettinkje/touwtje doorheen kan. Bij een beatbox kan je het heel makkelijk onder het handvat vastmaken, maar bij bijvoorbeeld een eendje moet je ergens een kraaltje weglaten.

Door bezoekers

Door Sarah:

De beatboxhanger heb ik op een vierkant bordje gemaakt, het kikkertje op een zeshoek, het meloentje op een rondje, het eendje op een vierkant, de cupcake op een vierkant en de koptelefoon op een vierkant.

Door Sanne:

Ik heb gewoon lang aan beide kanten gestreken en toen gaatjes erin geboord. Daarnaeen kralenketting (de mijne komt van de H&M) doorknippen en een bolletje erdoor drukken. Klaar!