Fashion

Mouseflats

De mouseflats, naar de hand van Marc Jacobs himself, zijn helemaal hip. Voor de meiden die ze nog niet kennen: schattige (lak)ballerina's met een muizenneusje erop ! Maar ze kosten helaas wél een paar honderd euro, dus zelf maken is een geweldige (budget) oplossing. En nog uniek ook!

De originele mouseflats

Luciënne maakte haar mouseflats zelf. Ze vertelt: "Ik heb ballerina's met een stompe neus gekocht bij Mevio schoenen voor €15,- (een plaatselijke schoenenwinkel, maar ik denk dat wel meer winkels deze ballerina's verkopen). Vervolgens heb ik roze vilt gekocht bij een hobbywinkel. Ik heb er halve rondjes uit geknipt, deze dubbelgevouwen en aan de onderkant vast genaaid. Ik heb ze opgeplakt met speciale lijm uit dezelfde winkel. Je kunt hiervoor het beste de schoentjes even meenemen zodat ze je kunnen vertellen welke lijm het beste is om te gebruiken.

Toen heb ik van een oud knuffelbeest de oogjes en snorharen afgehaald. De oogjes heb ik er met dezelfde lijm op geplakt. Als je het zonde vindt om in je knuffels te knippen of deze niet meer hebt, zijn ze denk ik ook wel in de hobbywinkel te krijgen. Het stompe gedeelte van de schoen is wat zachter. Hier heb ik met een naald gaatjes in geprikt, de snorharen er door heen gehaald en aan de binnenkant een paar knoopjes gemaakt. Net als de oogjes denk ik dat je ook wel plastic draad in de hobbywinkel kunt krijgen als je dit niet hebt."

Luciënnes mouseflats

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved