Beauty

Yay: Charlotte Tilbury make-up komt naar Nederland

Het is zover: vanaf deze maand kun je eindelijk make-up van het Britse merk Charlotte Tilbury in Nederland krijgen. Wie weleens gefrustreerd raakte dat ze alleen via buitenlandse sites te bestellen waren, kunnen nu losgaan en ze zelf aanschaffen in De Bijenkorf. Charlotte Tilbury komt binnenkort ook zelf naar Nederland om haar counter officieel te vieren: spannend! Lees snel verder als je wilt weten waarom Charlotte Tilbury niet aan je make-upcollectie mag ontbreken.

Vanaf 15 maart waren Charlotte Tilbury’s producten al verkrijgbaar via de webshop van De Bijenkorf, maar vanaf 31 maart 2016 opent ze een echte counter in De Bijenkorf, waar je zelf heen kunt en alles van dichtbij kunt bekijken. Op 7 april 2016 maak je bovendien kans om Charlotte te ontmoeten als ze haar nieuwe counter in Amsterdam komt vieren. Het belooft een dag te worden die je absoluut niet wilt missen en het is ook het perfecte excuus om haarzelf en haar make-uplijn eens goed onder de loep te nemen.

Powervrouw
Eerst iets over Charlotte Tilbury zelf. Omdat ze tussen party-eiland Ibiza en Londen opgroeide en haar vader een schilder is, bestond haar omgeving van jongs af aan uit kunstenaars, hippies en mensen uit de club scene. Ervan overtuigd dat ze zelf ook wilde schilderen, maar dan met make-upkwastjes, ging ze naar de Glauca Rossi School of Makeup waar ze als make-up artiest begon te werken.

Tegenwoordig wordt ze niet alleen toevertrouwd aan de gezichten van de meest invloedrijke celebrities, maar is ze er zelf ook een. Vooral Kate Moss, Penelope Cruz, Rihanna en Jennifer Lopez zijn fans omdat ze er door Charlotte altijd stralend uitzien, zonder hun natuurlijke schoonheid te verliezen.

Charlotte is een vrouw die haar passie voor make-up wel heel ver voert. Omdat ze letterlijk geen moment van de dag zonder make-up wil, heeft ze make-up uitgebracht die je kunt dragen wanneer je gaat slapen (wat zij iedere avond doet). Ze is altijd gefascineerd geweest door de invloed van vrouwelijke schoonheid en is ervan overtuigd dat make-up power heeft. Op het moment dat ze zelf met eyeliner en mascara begon te experimenteren, ervaarde ze hoe make-up je leven kan veranderen en nam ze zich voor om ooit haar eigen lijn op te zetten. Haar motto: ieder meisje en iedere vrouw kan zich geweldig en mooi voelen met een beetje make-up.

De make-uplijn
Er zijn 10 beautylooks die de kern vormen van Charlotte’s collectie: The Bombshell, The Golden Goddess, The Uptown Girl, The Dolce Vita, The Rebel, The Ingénue, The Sophisticate, The Vintage Vamp, The Glamour Muse en The Rock Chick. De lippenstiften hebben grappige namen als Bitch Perfect en Pillow Talk en haar bijbehorende make-uptasjes zijn bedrukt met zoenafdrukken. Daarbij hebben veel van haar producten koperen accenten (een van haar highlighters is trouwens deels gemaakt van stukjes echt goud). Zeker weten eyecatchers tussen alle andere spullen in je hand of make-uptas!

Hopelijk ben je nieuwsgierig geworden over Charlotte Tilbury en heb je zin gekregen om er binnenkort mee te gaan experimenteren!

Ben jij er binnenkort ook bij om je eerste Charlotte Tilbury ontdekkingen te doen?

Door: Eugenia Melissen Ferrer

Must reads 👀