Fashion

Dit zijn de piercingtrends van het moment

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen: piercings zijn hot! Oorbellen zijn natuurlijk al een heel tijdje hot en dit zal voorlopig ook niet verdwijnen, maar de kans is groot dat piercings de nieuwe oorbellen worden. Je bent waarschijnlijk wel bekend met de standaard plekken voor piercings zoals de navelpiercing, neuspiercing en wenkbrauwpiercing, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

# De smiley
Deze is voor de echte durfals. Misschien ken je de septum piercing wel. Deze wordt gezet door het midden van je neus. Dat neusschotje wordt ook wel je septum genoemd. De smiley is eigenlijk hetzelfde maar dan een stukje naar beneden. Deze piercing wordt gezet in het stukje huid tussen je tanden en je bovenlip. Een voordeel van deze piercing is dat dit stukje huid ontzettend snel geneest. Omdat deze piercing iets subtieler is dan de septum is de kans dat dit dé nieuwe trend wordt erg groot.

# De conch 
Conch betekent schelp. Hier wordt uiteraard je oorschelp mee bedoeld. Deze piercing heeft, in tegenstelling tot de smiley, wel veel tijd nodig om te genezen. Een piercing in je oorschelp kan een goed beeld geven van je persoonlijkheid. Een ringetje, een diamantje of iets anders: het kan allemaal. Doordat het langer duurt voordat deze piercing genezen is moet je wel realiseren dat je een langere tijd met hetzelfde sieraad rondloopt. Je kunt het sieraad namelijk pas vervangen wanneer je piercing volledig genezen is. 

# De daith
De daith piercing is niet alleen als sieraad bedoeld, nee, het schijnt dat een piercing op deze plek migraine kan verlichten! Dat zou dus ideaal zijn als je veel last hebt van migraine. Het is niet officieel bewezen, maar piercing artists horen vaak van klanten dat zij minder klachten hebben. Ook de daith heeft wat meer tijd nodig om te genezen, dus zorg dat je tevreden bent met het sieraad dat je erin laat schieten.

 # De tepelpiercing
Say what?! De tepelpiercing heeft nog niet een heel positief imago. Wanneer je deze piercing wil laten zetten en je doet het goed dan is de kans groot dat het super sexy is en totaal niet ordinair. Niet alle piercings hoeven in je gezicht te zijn en ze hoeven al helemaal niet altijd zichtbaar te zijn. Kan een hele leuke verrassing zijn voor je (nieuwe) vriend of vriendin. 😉 

# De septum
De smiley gaat dan misschien wel de nieuwe septum worden, maar de septum zal zeker niet verdwijnen. De grote, zichtbare ringen die je vaak ziet bij een septum gaan wat meer naar de achtergrond verdwijnen. De nieuwe trend bij een septum piercing zijn subtiele piercings. Kleine ringetjes of sieraden die je niet heel duidelijk ziet, maar die toch aanwezig zijn.

# De tongpiercing
Een tongpiercing ordinair? Dat is verleden tijd! Een mooi subtiel sieraad in je mond kan tegenwoordig weer helemaal. Bij sommigen zal dit wel mooier en sexier staan dan bij anderen dus denk hier goed over na. Wil je weten of het je wel of niet staat? Dan kun je altijd vriendinnen raadplegen en om hun eerlijke mening vragen.

# De navelpiercing
Net zoals de tongpiercing werd de navelpiercing eerst met een dikkere naald gezet waardoor je een groter ‘gat’ in je buik had. Tegenwoordig worden navelpiercings met dunnere naalden gezet waardoor je dus een minder groot ‘gat’ in je buik hebt. Als je dus ooit besluit om definitief afscheid te nemen van je navelpiercing zal het allemaal beter en mooier dichtgroeien.

Vergeet niet dat het zetten van een piercing ook risico’s met zich mee kan brengen. Meer daarover lees je hier.

Wat vind jij van piercings? Heb jij zelf ook een piercing?

Bron