Beauty

5 redenen waarom olie het beautyproduct van de zomer is

Grote kans dat je je lichaam insmeert met een bodylotion of een bodybutter om je huid zacht en gehydrateerd te houden. Maar heb je er weleens aan gedacht om een olie voor je huid te gebruiken? Met olie bedoelen we niet olijfolie of zonnebloemolie, maar echt een droge huidolie. Geloof ons, dat beautyproduct is deze zomer onmisbaar in je stash.

Heb jij al een huidolie in huis? Zo niet, je hebt er echt één nodig! In ieder geval, als de volgende vijf redenen genoeg zijn om je te overtuigen. Op de Girlscene redactie vinden we zo’n olie hartstikke fijn en dan niet alleen in de winter. Dit is waarom jij ook een droge olie in huis moet hebben.


1. Het voedt je (droge winter)huid

In de winter heeft je huid het flink te verduren, dus nu de winter voorbij is moeten we weer van alles doen om onze huid er beter uit te laten zien. Waarschijnlijk ziet je huid er dof uit en daarom zijn een scrub- en insmeerbeurt niet overbodig. De droge huid pak je het beste aan door een huidolie te gebruiken in plaats van een bodylotion. Simpelweg omdat een olie beter voedt dan een lotion. 

2. Less is more
Wat zo fijn is aan olie is dat je echt maar een klein beetje nodig hebt per keer. Juist omdat het zo goed voedt hoef je helemaal niet veel olie te pakken om je huid te hydrateren. Dat betekent dat zelfs een klein flesje olie lang meegaat. Waarschijnlijk ben je op termijn veel minder geld kwijt aan een olie dan aan een lotion waarvan je meer nodig hebt om hetzelfde resultaat te krijgen.

3. Het laat je huid glanzen
Dit is misschien wel de belangrijkste reden waarom je een huidolie tijdens deze tijd van het jaar moet gebruiken: het geeft je een mooie glans. Ga je uit of heb je een speciaal event? Of wil je gewoon dat je lichaam er super goed uitziet? Gebruik een droge olie! De olie geeft je namelijk een waanzinnige (golden) glow die je ook echt alleen maar van een olie of highlighter zou kunnen krijgen. Smeer dus goed je benen en armen in als je hiervan houdt.


4. Je hebt geen parfum meer nodig

Huidolie ruikt vaak erg lekker én sterk. Aan de ene kant moet je daar wel van houden, maar aan de andere kant scheelt het wel. Waarom? Je hebt namelijk geen parfum nodig, omdat de olie sterk genoeg ruikt dat het meteen als parfum dient. Bovendien ruikt een olie vaak luxueus en niet goedkoop, zoals sommige producten die je op je lichaam smeert wel doen.

5. Huidolie dient ook als massageolie
Heb je een huidolie aangeschaft? Dan heb je niet per se een massageolie nodig! Masseren met een olie werkt fijner dan een lotion, omdat het minder wrijving en pijn veroorzaakt. Heb je meteen een goede reden om aan je vriend(in) te vragen of hij/zij eindelijk eens je schouders en rug wil masseren. 😉 Maar je kunt natuurlijk ook altijd jezelf masseren! De olie trekt vanzelf in je huid naarmate je blijft masseren en smeren, waardoor je daarna meteen je outfit of pyjama kunt aantrekken én ook nog eens lekker ruikt. Soms wil je na een massage douchen door de olie, met zo’n olie krijg je dat gevoel niet.


De producten op de foto’s hierboven zijn:
♥ Garnier Loving Blends Droge Olie €5,99
♥ Nuxe Multi-Purpose Dry Oil €24
♥ Nivea Body Oil €10,99
♥ Hand Chemistry Glow Oil, prijs onbekend

Wat vind jij van huidolie?

Must reads 👀