Lucky paper stars

Fashion door Redactie

Lucky paper stars zijn kleine sterretjes van papier, die je zelf (na een beetje oefening) makkelijk kunt maken. Het komt uit de Japanse origami cultuur, en in Japan is dit helemaal op. En nu veroveren de Lucky stars Nederland!

Leticia, een echte Lucky paper stars-freak, geeft een uitleg! Bedankt Leticia!

Wat heb je nodig?
Strookjes papier, creativiteit en een beetje geduld.

De strookjes papier kun je zelf knippen, maar ze schijnen ook te koop te zijn bij Action, Intertoys en Japanse winkeltjes.

Of print deze strookjes uit:

Speciaal Lucky stars papier

Begin met een strookje papier van 1 cm breed en ongeveer 20 cm lang. Ikzelf heb wit gekozen, maar voor een leuker effect kan je ook andere kleuren met zelfs cute patroontjes gebruiken!

Vouw het strookje om je vinger zoals op deze afbeelding is weergegeven.

Nu heb je een soort lintje.

Vouw nu het kortste stukje lint in het lusje.

Trek voorzichtig het korte 'staartje' wat aan en druk het vormpje plat. Nu heb je een soort van pentagon. Zorg er wel voor dat alle kanten een beetje hetzelfde zijn!

Vouw het overgebleven kleine stukje 'staart' naar achteren. Nu is alleen het lange stuk 'staart' over.

Vouw het lange stuk staart steeds om het pentagon heen. Let er wel op dat je het steeds in een andere richting vouwt, anders mislukt het. En zorg er ook voor dat je de vorm van het pentagon behoud.

Vouw door tot er nog maar een klein stukje staart overblijft.

Stop het overgebleven stukje staart IN het pentagon. Stop het er wel HELEMAAL in, zodat de vorm hetzelfde blijft. Als je het stukje er niet helemaal in krijgt is het handig om een stukje ervan af te knippen, zodat het vervolgens wél past.

Hou het pentagon nu vast met je linkerhand tussen duim en wijsvinger.

Met je andere hand duw je zachtjes met je wijsvinger en duim op de platte gedeeltes van het pentagon (Dus NIET op de puntige plekken).

Als je alle platte gedeeltes een beetje hebt 'ingedrukt', zie je hopelijk dat er een sterretje uit is gekomen. Well done!

Het leukste is om er heel veel te maken met verschillende kleuren strookjes. Ikzelf heb er al een stuk of 500 gemaakt (!!) en ze allemaal in een glazen pot gestopt. Het resultaat is übercute!

Kom je er nog niet uit? Dit is een handig filmpje:

Succes ermee! Als je echt goed wordt, krijg je dit resultaat: