Horoscoop: april 2016

Lifestyle door Emma

Nieuwe maand, nieuwe kansen. De sterren hebben elke maand weer nieuwe verrassingen voor jou in petto op gebied van school, werk, liefde, vriendschap en gezondheid. Ben jij ook zo benieuwd wat de maand april jou gaat brengen? Lees dan de Girlscene horoscoop!

Ram 
Er hangt een spanning in de lucht. Er zijn dingen niet uitgesproken en dat draagt niet echt bij aan een gezellige sfeer. Ga een goed gesprek niet uit de weg. Confrontatie is niet echt jouw ding, maar deze situatie is voor niemand fijn. Spreek je gevoelens uit en bied de ander ook de mogelijkheid om hetzelfde te doen. Let erop dat je alles op een neutrale manier communiceert. Je wil het oplossen, niet nog erger maken.

Schorpioen
De eerste lentezonnestralen doen je goed. Je was een beetje in een winterslaap gesust, maar je wordt langzaam weer wakker. Je merkt dat je meer energie krijgt en je humeur verbetert. Dat geeft je nu de mogelijkheid om de dingen te doen die je de afgelopen tijd hebt laten verslonzen. Ga koffie drinken met de vriendin die je al heel lang niet hebt gezien, pak weer eens een feestje mee en plan weer een leuk uitstapje.

Tweelingen
Je hebt de lentekriebels. Je hebt behoefte aan aandacht, gelukkig val je deze maand in de smaak. Je bent onweerstaanbaar! Je merkt dat mensen makkelijk contact met je leggen, dat komt doordat je ervoor open staat. Let er echter op dat je niet te veel op de aandacht gefocust bent. Het moet niet zo zijn dat je al je zelfvertrouwen uit de aandacht haalt. Flirt, maar doe het met mate!

Kreeft
Je merkt dat je een beetje gespannen bent. Er hoeft maar het minste gebeuren, of je springt al uit je vel. Je arme ouders hebben het zwaar te verduren. Probeer iets meer te ontspannen door óók leuke dingen te plannen en minder druk op jezelf te leggen. Het is niet erg als je een keertje niet gaat sporten of je huiswerk niet perfect maakt. Probeer dingen los te laten. Dat is een stuk relaxter voor jou, maar ook voor je familie.

Leeuw
De afgelopen tijd zijn er niet zoveel dingen voor jou veranderd. Je merkt dat je wel behoefte hebt aan iets anders, je zit een beetje in een sleur. Gelukkig voor jou zal er binnenkort een grote verandering aandienen. In eerste instantie raak je er een beetje van in paniek, maar onthoud dat verandering goed is. Je hebt een frisse wind nodig in je leven. Omarm daarom dingen die de komende tijd voorbij komen. Change is good!

Weegschaal
Het is tijd om uit je schulp te kruipen. Je kunt je in grote gezelschappen een beetje opgelaten voelen. Je vindt het moeilijk om van je te laten horen en dat vind je soms best vervelend. Maar wist je dat je kan leren om socialer te worden? Praat mee in een gesprek, spreek een vreemde aan en stel een vraag die je eigenlijk niet durft te stellen. Je merkt dat het helemaal niet zo eng is als je denkt. Door dingen te doen die je eng vindt, word je er steeds beter in en durf je steeds meer.

Stier
Je hebt de afgelopen tijd een beetje teveel hooi op je vork genomen. Je hebt het gevoel dat je alles moet bijhouden: sporten voor een bikini body, afspreken met vrienden en familie, goed presteren op school of werk, een leuke date regelen... Je wil alles goed doen, maar het kost je eigenlijk allemaal te veel energie. Je moet keuzes maken en balans in je leven brengen. Het is echt niet erg om een keer niet te sporten of een koffiedate te verzetten. Zorg goed voor jezelf, anders zal je dat aan je gezondheid merken.

Maagd 
Laat je niet ontmoedigen door anderen. Een lullige opmerking van een ander is niet het einde van de wereld. Werk deze maand aan je zelfvertrouwen. De enige die je gelukkig moet maken ben jijzelf. Je leeft niet voor een ander. Stel prioriteiten en doe uitsluitend de dingen die jij belangrijk vindt. Je zal merken dat dit je veel meer rust geeft. Het is jouw leven!

Vissen
Het is tijd om de waarheid onder ogen te zien. Je bent geneigd om moeilijke dingen te negeren of ervoor weg te rennen. Maar dat kan niet altijd. Maak dingen niet mooier dan ze zijn. Soms lopen dingen niet zoals je had gehoopt en hoewel dat vervelend is, betekent het niet dat het slecht is. Het loopt gewoon anders. Accepteer de situatie zoals het is en go with the flow. Er komt wel weer iets anders op jouw pad.

Waterman
Als je ergens niet tevreden over bent, doe er dan iets aan. Het heeft geen zin om erover te blijven piekeren. Dat verandert niets. Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar op deze manier schiet je niets op. Probeer orde in het dagelijks leven te scheppen. Kom je verplichtingen na, maar probeer ook te genieten van de kleine dingen. Hoe fijn is het lentezonnetje en hoe leuk zijn de vogeltjes die fluiten?!

Steenbok
Keuze maken is niet altijd makkelijk. Toch zal je een knoop moeten doorhakken. Zet de voor- en nadelen voor jezelf op een rijtje. Wees niet bang om anderen om hulp te vragen. Praat erover met je moeder of beste vriendin, zij kunnen jou voorzien van goed advies. Let er echter wel op dat je geen advies aanneemt van mensen die niet het beste met jou voor hebben. Ga altijd op je eigen gevoel af!

Boogschutter
Aan de ene kant wil je graag volwassen zijn, aan de andere kant ben je er totaal niet klaar voor om op te groeien. De ene avond wil je tot in de late uurtjes dansen, terwijl je de volgende dag serieus aan de slag wil gaan om een goede toekomst op te bouwen. Best wel verwarrend soms. Onthoud dat je niet altijd hoeft te kiezen. Bedenk hoe je de dingen kunt combineren. Zo kun je de dingen blijven doen die je leuk vindt!

Wat is jouw sterrenbeeld?