Lifestyle

Dit is wat je muzieksmaak over jou zegt

De wetenschap kan tegenwoordig steeds meer. Er worden telkens weer nieuwe dingen uitgevonden en soms zijn we stomverbaasd. Zo kun je nu je persoonlijkheid raden aan de hand van je muzieksmaak. Wij hebben het hier op de Girlscene redactie uiteraard even getest en het werkt echt. Benieuwd hoe dit nu precies werkt? Kijk snel of het bij jou ook klopt.

Als je iemand bepaalde muziek hoort luisteren trek je misschien ook wel eens een conclusie over de persoonlijkheid van diegene. Dit hebben wij vast allemaal weleens gedaan, maar tegenwoordig heb je dit niet meer nodig want daar hebben we de wetenschap voor. Een onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het luisteren naar een bepaalde muzieksmaak vaak overeenkomt met de persoonlijk van iemand. De persoonlijkheden werden voor dit onderzoek even in drie verschillende categorieën gedeeld: de empathiser, de systemiser en de balanced. Wij zijn benieuwd of jij jezelf hierin herkent!


De empathiser
Luister jij veel naar emotionele, rustige muziek zoals je kunt horen in R&B, singer/songwriter en soft rock? Dan is de kans groot dat jij een echte empathiser bent. Kortom, jij bent een gevoelig persoon en je kunt je goed verdiepen in andermans gevoelens. In het onderzoek werden de nummers Hallelujah van Jeff Buckley en Come away with me van Norah Jones genoemd als voorbeeld. 

De systemiser
Als jij meer van intense muziek houdt, zoals in hard rock, punk en heavy metal, dan ben jij waarschijnlijk een systemiser. Hier wordt mee bedoeld dat jij je graag aan het systeem houdt en leeft volgens het systeem. Mensen die luisteren naar muziek met intellectuele diepte en ingewikkeldheid worden ook gezien als systemisers. Als je niet goed weet wat er met intellectueel diepe muziek bedoeld wordt dan moet je denken aan ingewikkelde klassieke muziekstukken.

De balanced
De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Als jij een balanced persoon bent dan balanceer je een beetje tussen de andere twee in. Je hebt niet per se een specifieke voorkeur voor een muziekstijl en je vindt eigenlijk heel veel muziekstijlen leuk of fijn. Zo ben je qua persoonlijkheid dus ook een combinatie van de twee bovenstaande persoonlijkheden!

Het is natuurlijk een wetenschappelijk onderzoek en misschien klopt het volledig bij jou, maar misschien ook wel helemaal niet. Wij zijn benieuwd of het bij jou klopt!

Wist jij dat muziek je productiever maakt? Lees hier snel verder.

Wat vind jij van dit onderzoek? En klopt het bij jou of totaal niet?

Bron

Beeld: Pixabay

Must reads 👀