Komkommer Beauty

Fashion door Redactie

Komkommer is niet alleen érg lekker, maar ook nog eens een goed ingrediënt om lekkere beautyspulletjes mee te maken. Dat kun je natuurlijk ook zelf doen! Hier een aantal do-it-yourself komkommer beauty tips.

Komkommer gezichtsmasker

Dit maskertje is heel goed voor een droge of gevoelige huid. Het maakt je huidje lekker schoon en het ruikt heerlijk fris!

Ingrediënten:
Een kwart komkommer, zonder schil en in stukjes
Een eetlepel dagcrème
Een halve eetlepel honing

Doe de komkommer in een keukenmachine of blender totdat het bijna helemaal glad is. Doe de crème en honing erbij en roer goed door. Als het geheel te waterig is, doe je er wat meer crème bij of schep je het water er een beetje uit. Laat het mixje even in de koelkast staan, breng het daarna op een schone (gereinigde) huid op en laat een kwartiertje zitten. Daarna afspoelen met lauwwarm water.

Komkommer verfrissing

Dit goedje maak je supersnel en het is heerlijk om aan te brengen als het warm weer is. Het verfrist meteen!

Ingrediënten:
Een halve komkommer, zonder schil en in stukjes
Een kopje melk
Een kopje kokosmelk

Doe alles bij elkaar in een blender of keukenmachine en laat 'm draaien totdat het geheel glad is. Breng aan op een schone huid en haal het er na een paar minuutjes af met water en een handdoek of washandje.

Komkommermasker voor de vette huid

Heb je een beetje een vette huid? Dan is dit maskertje ideaal voor jou! Het opent je porieën en reinigt je huid heel goed.

Ingrediënten:
Een halve komkommer, zonder schil en in stukjes
Het eiwit van één ei
Een half theelpeltje citroensap
Als je het een huis hebt: een beetje munt
Wat dagcrème

Doe alles in de blender of keukenmachine en pureer totdat het een mooie, zachte mix is. Doe het in een kommetje en laat het tien minuutjes in de koelkast koud en wat dikker worden. Maak je gezicht ondertussen schoon, en breng daarna het goedje aan op je gezicht en laat een kwartiertje zitten. Spoel daarna af met lauwwarm water en dep je gezicht droog met een zachte handdoek.
Let op: door het eiwit kun je dit goedje maar héél kort bewaren. Maak dus niet teveel, en gooi het na een dagje weg.