Style je fiets

Fashion door Redactie

Heb jij ergens in een donker hoekje een oude fiets staan? Laat je inspiratie lopen en maak er een super funky fiets van. Versier hem met bloemen, lintjes of zet er een supergrote bel op. Je kunt ook je fiets spuiten in verschillende kleuren….

Oja: verf in spuitbussen vind je onder andere bij Hema en Action.

Maak er een fluor fiets van en spuit hem in fluor roze. Rond de spaken doe je een rietje, dit doe je door het buigbare stukje er van te knippen. Knip het rietje horizontaal door en doe het rond de spaken. Je kunt nu nog roze nepbloemen rond je stuur wikkelen. Wil je echt opvallen? Zoek dan ergens een oud fietsmandje en plant er bloempjes in.

Hou je van romantiek? Snij dan lintjes van 50 cm af en bevestig ze door middel van plakband (het moet wel stevig plakband zijn) aan je fietsstuur. Voor nog een leuker effect ben je ze ook aan je bagagerekje hangen.

Dol op glimmer en glitter? Spuit dan je fiets in het goud en maak het af door een goud stofje over je zadel te spannen. Dit doe je door  een cirkel van 25 cm uit te knippen van een stuk stof en in de zoom elastiek te maken. Misschien kan je moeder, buurvrouw of tante wel helpen… Ook leuk: op je stuur kleine spiegeltjes plakken (€ 9,95 bij Pipoos of een andere hobbywinkel), zorg er wel voor dat je waterbestendige lijm gebruikt.

Low budget? Heb je maar een budget van 10 euro? Koop bij een hobbyzaak een lintenset en bind ze rond je stuur, bagagerekje, enzovoorts…  Maar pas wel op dat ze niet in je wiel draaien! Gebruik stickers met bloemen op om je fiets iets extra te geven. Je kunt als je budget het nog toelaat eerst je fiets in een kleurtje spuiten.

Black & white? Spuit je fiets zwart. Met witte tape kan je een streepjes effect maken.Je kunt ook een witte spuitbus kopen en er bolletjes op spuiten, helemaal hip! Gebruik liefst wel een sjabloon. Deze kun je kopen, maar ook zelf maken: teken met een passer op een stuk karton een cirkel en knip die uit.

Flower fiets? Koop dan nep bloemen in allerlei kleuren en Hawaï slingers. Bevestig ze met ijzerdraad aan je fiets. Je kunt hier ook lintjes bij gebruiken. Voor op je bagage rekje kan je zo’n nep-grasmatje kopen en het er op bevestigen.

Zo, nu kan je aan de slag! Je kunt natuurlijk altijd de verschillende stijlen door elkaar mengen voor nog een leuker effect. Nog veel succes met jullie fietsen.

Wil je meer inspiratie? Check dan: Hetblijefietsenplan.nl

Ook leuk: Fietszadelhoesje van Kitsch Kitchen

Met dank aan Jolene