Lifestyle

Deze bizarre dieettrend met een A4’tje gaat écht te ver!

De zomer is in aantocht, tijd om aan je bikini body te werken. Helaas zijn er veel vrouwen die dat op een verkeerde manier doen. In China zijn jonge vrouwen in de ban van een nieuwe dieettrend. Het gaat allemaal om een A4’tje… Laten we hopen dat de A4 challenge nooit naar Nederland overwaait, want het is te bizar voor woorden!

De A4 challenge valt onder de categorie ‘bizarre trends waar je nóóit aan mee moet doen’. Helaas is de challenge enorm populair onder jonge vrouwen in China. Met de hashtag #a4waistchallenge plaatsen de vrouwen foto’s met een vel papier om te laten zien hoe smal ze zijn. 

De A4 challenge werkt als volg: je houdt een A4’tje voor je lichaam en kijkt of je taille achter het papier verdwijnt. Als dit het geval is dan is dat ‘goed’. Vervolgens plaatsen de deelnemers een foto op social media om te laten zien dat zij achter het papier passen. 

Een A4’tje is 21 centimeter breed. Dat betekent dat je middenrif smaller moet zijn. Je moet dus erg dun zijn om je te kunnen verschuilen achter het papier. Daarom is dit een alarmerende trend. De A4 challenge creërt een onrealistisch zelfbeeld en moedigt meiden aan om een figuur te hebben dat misschien helemaal niet gezond voor hen is.

Laten we hopen dat deze bizarre trend niet naar Nederland overwaait. Mocht je de challenge voorbij zien komen op social media: doe er niet aan mee!

Heb jij al gehoord over de condoom challenge?

Wat vind jij van deze trend? Denk jij dat het een succes in Nederland zou kunnen worden? 

Bron