Food

8 Aziatische gerechten die je echt moet proberen

De Aziatische keuken is misschien wel de meest smaakvolle keuken die er bestaat. Citroensap, kokosmelk, gember limoenblad, chilipeper… dit is slechts een greep uit de heerlijke ingrediënten die in veel gerechten zijn verwerkt. Als je gek bent op de Aziatische keuken dan is dit artikel iets voor jou! Girlscene zet drie Aziatische gerechten op een rij die je écht een keer geprobeerd moet hebben. Enne… Ze zijn heel makkelijk te maken. Ideaal voor een dinner party!

Denk je aan Aziatisch eten, dan denk je aan Conimex. Als je een keer een gerecht uit de Aziatische keuken op tafel tovert dan is de kans groot dat je ook een product van Conimex hebt gebruikt. Een stukje geschiedenis: het merk bestaat al sinds 1932. Het begon als handelsonderneming in Baarn met Sambal Oelek als eerste product. Conimex heeft Nederland kennis laten maken met de Aziatische keuken. Dit kreeg na de Tweede Wereldoorlog een impuls bij terugkomst van Nederlanders uit Nederlands-Indië waar ze dagelijks dit soort producten aten. Hierdoor steeg de vraag naar Conimex producten op basis van authentieke recepten.

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de Aziatische keuken! Conimex introduceert deze maand iets nieuws in het soepenschap: drie varianten Oosterse soepen, van de klassieke Tom kha kai tot romige Pindasoep. De inspiratie voor deze soepen komt uit de kleine eettentjes en foodstalletjes zoals je die in Azië overal op straat ziet. De recepten zijn gebaseerd op de lekkerste recepten van families die hun keukengeheimen van generatie op generatie aan elkaar hebben overgedragen. Behalve de bovenstaande soepen, komt Conimex met vijf verschillende Curry Pastes, geïnspireerd op de curry’s uit Indonesië, Thailand en Singapore. Lekker als je een keer iets anders wilt en een smaakvol gerecht op tafel wilt toveren! En het beste van alles: de maaltijden zijn binnen no time klaar!

Thaise Groene Curry
De populairste curry uit Thailand is de groene curry. De Conimex groene curry paste is bereid met authentieke specerijen zoals Kaffir limoenblad, chilipeper, gember en galanga. Deze curry is echt voor de liefhebber van pittige Aziatische gerechten. Je vindt op de verpakking een recept met kip maar deze curry is ook heerlijk met garnalen.

Thaise Rode Curry
De nummer twee curry in Thailand is de rode curry. De Conimex rode curry paste is bereid met limoenblad, gember, rode peper en citroengras. Als je houdt van romige curries dan kun je hem extra romig maken door simpelweg meer kokosmelk toe te voegen.

Thaise Massaman Curry
De Thaise keuken is een enorme inspiratie voor curryrecepten, want ook Massaman curry is afkomstig uit Thailand. In deze authentieke curry paste zit komijnzaad, korianderzaad, kaneel, citroengras en chilipeper. Een originele massaman curry wordt bereid met aardappels, zoals het recept op de verpakking ook aangeeft.

Singaporese Laksa Curry
De inspiratie voor de Laksa curry komt uit Singapore. Je proeft in deze curry galangawortel, knofl ook, chilipeper, citroengras en kerrie. In tegenstelling tot de andere curries wordt Laksa curry gegeten met rijstnoodles in plaats van rijst.

Indonesische Groenten Curry
De Indonesische keuken is een grote inspiratie voor gerechten zonder vlees of vis. Deze groenten curry paste is bereid met authentieke specerijen zoals gember, chilipeper, galanga en kurkuma.  

Heb je zin om een overheerlijke Aziatische soep op tafel te zetten? Ga dan snel naar de supermarkt voor de nieuwe Oosterse soepen van Conimex. De onderstaande drie lekkere varianten staan namelijk vanaf nu in de schappen!

Pindasoep
Dit is een verrassende, vegetarische soep uit Indonesië, ook wel Katjangsoep genoemd. De soep heeft als basis natuurlijk pinda’s -in Azië een veelgebruikt ingrediënt en in Nederland ook heel geliefd- en is op smaak gebracht met ketjap manis, sambal oelek, waterkastanje, taugé en sjalotjes. De stukjes taugé en sjalot zorgen voor een knapperige bite bij elke hap. De gember, citroenspa en koriander geven de pindasoep van Conimex een kruidige, frisse twist. Het eindresultaat is een romige soep met een béétje zoetige smaak gecombineerd met specifieke Indonesische kruiden als tamarinde en koriander. Voor de echte pindaliefhebbers onder jullie!

Ingrediënten:
1 ui
3 tenen knoflook
2 cm verse gember
2 el zonnebloemolie
3 tl sambal manis
1 liter kraanwater
3 kippenbouillontabletten
250 g soepgroente (zak)
1 stengel citroengras
300 g kipfilet
6 el pindakaas
3 el ketjap manis
3 tl gemalen koriander (ketoembar)
½ citroen

Zo maak je het:
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook, sambal en de gember 2 min. Blus af met het water. Voeg de bouillontabletten en de soepgroente toe. Kneus het citroengras met een mes (zo komen de aroma’s beter vrij) en voeg toe aan de bouillon. Laat 30 min. op laag vuur koken.

Snijd de kipfilets in stukjes. Voeg na 15 min. toe aan de bouillon. Meng ondertussen de pindakaas, ketjap en koriander in een kom. Verdun met een paar el bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft. Roer de pindassaus door de bouillon. Pers de citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap. Verwijder voor het serveren het citroengras.

Tom Kha Kai
Deze licht pittige Thaise kippensoep is bereid met kokosmelk, rode paprika, lente-ui en smaakmakers als gember en limoenblad. Malse stukjes kip, knapperige waterkastanje en het lente-uitje geven de romige soep een lekkere bite. Tom Kha Kai kun je wel dé grote soepklassieker uit Thailand noemen, in elk eettentje daar op straat en in elk restaurantje is deze populaire soep te bestellen. De typische smaakmakers die voor de pittige smaak in de Tom Kha Kai zorgen zijn vooral het limoenblad en de gember. Deze soep leent zich perfect om zelf groenten aan toe te voegen; Thaise courgette, champignons of extra rode paprika passen er bijvoorbeeld heerlijk in.

Ingrediënten:
2 dl kokosmelk (blik)
1 pot kippenfond (400cl)
1 sjalot (gesnipperd)
3 cm verse gember in plakjes
1 teen knoflook (fijngehakt)
2 stengels citroengras (gekneusd en in korte stukken)
2 rode of groene rawits (pepertjes) fijngesneden
2 limoenblaadjes in tweeen gescheurd
1 limoen (het sap)
200 gr kipfilet in dunne plakken
een paar champignons in plakjes
1 el nam pla (vissaus)
beetje versgehakte koriander
zout

Zo maak je het:
Breng de kippenfond aan de kook met de sjalot, knoflook, gember, citroengras, rawits en limoenblaadjes en laat op zacht vuur 15 minuten trekken. Voeg dan de kokosmelk toe en breng weer aan de kook. Breng op smaak met zout en doe de kip en de champignons erbij. Dertig seconden later is de kip gaar. Voeg het citroensap en de nam pla toe, bestrooi met koriander en serveer. De niet eetbare dingen vis je aan tafel uit de soep of uit je mond.

Rode currysoep
Laksa is een licht pittige rode currysoep uit de Maleisische keuken. De soep is bereid met kokosmelk en malse stukjes kip. De koriander, gember, komijn en het limoenblad zorgen voor een heerlijke, kruidige smaakexplosie. De laksa is een lekkere romige soep die bij heel veel mensen eigenlijk meteen in de smaak valt. Ook aan deze soep kun je je eigen favoriete ingrediënten toevoegen om hem voller en nog rijker te maken. Je maakt er met je eigen groenten zo een heerlijke maaltijdsoep van.

Dit is een typisch toegankelijke soep die veel mensen lekker vinden.

Ingrediënten:
1 pak gezeefde tomaten
1 pak kokosmelk
1 pak rode curry pasta
0,5 liter water
1 stuk kipfilet
1 handje mihoen
1 handje cashewnoten

Zo maak je het:
De kipfilet koken (of bakken naar keuze). Bak de rode currypasta in een wok of pan. Doe daarna 0,5 liter water erbij. Daarna de gezeefde tomaten en kokosmelk toevoegen. Doe als laatste de kipfilet erbij. Je kunt er voor kiezen de mihoen en cashewnoten apart erbij te serveren zodat men deze naar keuze in de soep kan doen.

Eet smakelijk!

Fijn om te weten: alle Oosterse soepen van Conimex zijn bereid zonder conserveringsmiddelen of toegevoegde kleur- en smaakstoffen.


Beeld: foodness.nl

Wist je dat…
… Tom Kha Kai letterlijk letterlijk kip galanga-soep betekent?
… Rode curry de meest veelzijdige Thaise curry is? Het is dus een goede keuze om mee te beginnen als je nog niet bekend bent met de Aziatische keuken!
… Pindasoep oorspronkelijk uit Indonesië komt, maar we het gerecht in Nederland vooral associëren met Suriname?
… Tom kha kai de bekendste Aziatische soep is?
… De rode kleur van de rode curry te danken is aan rode pepers?
… We niet alleen overheerlijk eten hebben te danken aan Azië, maar ook yoga? Mocht je een goede yogales willen, ga dan naar de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Girlscene’s Danique heeft tijdens het event van Conimex een yogales gehad. Na een uurtje zweten mocht ze de nieuwe producten van Conimex proberen!

De Conimex Soepen en Curry Pastes zijn vanaf nu verkrijgbaar in de supermarkt.

Welk soepje of curry wil jij proberen?

*Dit is een advertorial

Bron

Must reads 👀