Food

Deze 7 smoothie hacks zou je echt moeten weten

Op de redactie kunnen we heel erg genieten van smoothies. Het is super lekker en ook nog eens makkelijk om te maken. Oh, en dan is het ook nog eens de ultieme manier om al je vitamines binnen te krijgen. Score! Soms heb je misschien even geen tijd om een smoothie te maken, maar met deze geweldige hacks gaat dat ongetwijfeld veranderen!

Geloof ons, jij gaat deze smoothie hacks echt geweldig vinden! Het maken van smoothies kan best veel tijd in beslag nemen en daar heb je niet altijd zin in. Met deze hacks wordt het maken van smoothies veel makkelijker. Enjoy! 😉

#1 Maak je smoothies van tevoren
Geen zin om op de vroege maandagochtend in de keuken te staan om een smoothie te maken. Heel begrijpelijk ;-). Maak daarom in het weekend alvast je smoothies voor de hele week. Je kunt smoothies makkelijk invriezen en ‘s ochtends net voordat je weggaat het meenemen. Een punt van aandacht is wel dat je je smoothies in vriezerbestendige flesjes doet. Je wil geen vriezer vol met kapotte flesjes en bevroren smoothie all over the place.

#2 Vries je benodigheden per smoothie in
Banaan, aardbeien, munt, spinazie en een klein beetje yoghurt? Doe dit allemaal bij elkaar in een speciaal diepvrieszakje. Vries dit in en wanneer je in een smoothiebui bent is het een kwestie van blenden en opdrinken! Dit is super makkelijk en ideaal wanneer je geen tijd of zin hebt om je smoothies al in het weekend te maken. Zorg dat je al je ingrediënten in huis hebt en je kunt beginnen. Wanneer je elke dag een smoothie wil drinken neem je dus zeven diepvrieszakjes en vul je deze zakjes met de ingrediënten naar wens. Je kunt ook variëren op deze manier. Super handig dus.

#3 Maak ijsklontjes van koffie 
Dit is fantastisch! Zet een kop, of meer, koffie en schenk deze vervolgens in een ijsblokjesvorm. Zet de vorm in de vriezer en na een nachtje in de vriezer heb je koffie ijsklontjes! Zo kun jij dus heel gemakkelijk ijskoffie of een smoothie met koffiesmaak maken. Ideaal.

#4 Vries rijpe bananen in
Hebben je bananen de perfecte rijpheid gekregen, maar heb je ze op dit moment niet nodig? Pel deze bananen dan, snijd ze in stukjes en doe het in de vriezer. Als het dan wel smoothietijd is heb jij toch lekkere rijpe bananen en is je smoothie ook meteen koud doordat je bevroren fruit toevoegd.

#5 Voeg iets meer vezels toe
Wil jij je smoothie graag iets voedzamer maken? Wil jij het liefst een paar uur een vol gevoel hebben? Voeg dan vezels toe aan je smoothie. Denk bijvoorbeeld aan havermout of gekookte havermout. Dit zorgt voor een langer verzadigd gevoel en het maakt je smoothie ook nog eens een stuk voedzamer.

#6 Maak de blender op deze geweldige manier schoon
Het allerergste van een smoothie maken is natuurlijk het schoonmaken van de blender. Er is een geweldige oplossing om je blender snel en vooral goed schoon te maken. Vul je blender met water en voeg een beetje afwasmiddel toe. Zet vervolgens de blender een tijdje aan en je blender maakt zichzelf helemaal schoon op deze manier. Moeilijk doen met een afwasborstel en doekjes is nu voorgoed verleden tijd! 

#7 Gooi je smoothie restjes nooit weg
Nee, er is namelijk een veel beter idee: maak ijsjes van je restjes zodat je hier later nog eens van kunt smullen. Je kunt al voor heel weinig geld ijsvormpjes kopen en je smoothie restjes hierin gieten. Als je dan eens zin hebt in een lekker ijsje dan heb jij nog een heerlijk smoothie ijsje liggen!

Zoek jij nog lekkere smoothie recepten? Lees dan dit artikel eens.
 
Ijsvormpjes  /  Ijsblokjesvorm

Maak jij weleens smoothies? Wat vind jij van deze hacks?

Bron, bron

Must reads 👀